Protest met koffiekoeken tegen sluiting loketten

Greet Daems met een doos koffiekoeken en medestanders voor het station in Geel.
Foto Vanderveken Greet Daems met een doos koffiekoeken en medestanders voor het station in Geel.
PVDA Geel betreurt het feit dat de loketten in het station van Geel sinds gisteren op werkdagen niet meer bemand zijn in de namiddag. De partij vindt het niet kunnen dat de NMBS steeds meer inzet op ticketverkoop via automaten. In Turnhout en Mol gaan de loketten op namiddagen dicht in het weekend.

Sinds gisteren zijn loketten in 33 Belgische stations minder vaak bemand. In Geel betekent is op werkdagen in de namiddag geen loketbediende meer aanwezig. "We betreuren dat de persoonlijke dienstverlening wordt teruggeschroefd", zegt Greet Daems, lijsttrekker voor PVDA in Geel. "Automaten kunnen defect geraken, waardoor je op de trein een ticket moet kopen dat 7 euro meer kost. En het toestel geeft niet altijd het goedkoopste ticket." In Mol en Turnhout gaan de loketten alleen in het weekend dicht in de namiddag.


De PVDA trakteerde gisterochtend de loketbediende met koffiekoeken op een vervroegd vieruurtje. "We hebben de loketbediende bedankt en hebben hem laten weten dat we zijn werk zinvol vinden." (WDH)