Politie controleert auto na overtreding: in koffer ligt voor 800 euro aan gestolen spullen

JHM
De onderzoeksrechter in Turnhout heeft drie Georgiërs aangehouden voor een reeks winkeldiefstallen. Het drietal liep vrijdag tegen de lamp in Geel na een verkeersovertreding in de Kwakkelberg.

“Vrijdag rond 14 uur werd in de Dokter Van de Perrestraat in Geel een voertuig met Franse nummerplaat staande gehouden voor eerdere verkeersovertredingen in de Kwakkelberg. Toen de politieploeg besloot het voertuig en de inzittenden verder te controleren, bleek snel dat de zaak niet deugde. In het voertuig zaten drie Georgiërs met in de koffer tal van goederen die in warenhuizen gestolen waren”, klinkt het bij de politie in Geel.

In het voertuig werden uiteindelijk voor ruim 800 euro gestolen winkelwaren gevonden. “Al snel werd een link gelegd met eerdere winkeldiefstallen op meerdere locaties in de provincies Limburg en Antwerpen. Of de verdachten ook in aanmerking komen voor andere gelijkaardige feiten, wordt momenteel verder onderzocht”, aldus nog de politiewoordvoerder.

De verdachten, drie mannen met de Georgische nationaliteit, verschenen zaterdag voor de onderzoeksrechter. Die heeft hun aanhouding bevestigd. Het drietal verschijnt wellicht dinsdag voor de raadkamer met het oog op een verdere aanhouding.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.