Platenfirma wil meteen heel album van winnaar The Voice Senior. John Leo: “Én ik sta straks op Schlagerfestival. Dat ik dit nog mag meemaken”

John Leo in zijn studio, waarin hij zijn geldprijs van 10.000 euro in investeerde.
Vanderveken John Leo in zijn studio, waarin hij zijn geldprijs van 10.000 euro in investeerde.
Na zijn winst in VTM-programma The Voice Senior gaat het Gelenaar John Leo (67) duidelijk voor de wind. Hij kreeg een gratis single-opname, maar platenfirma Universal Music besliste om hem een heel album te laten opnemen. En hij kreeg bovendien medewerking van Will Tura. De kers op de taart? Hij mag ook optreden op Het Schlagerfestival dit jaar.

John Leo werd eind vorig jaar de eerste winnaar van de tv-talentenjacht. Nog voor hij de finale won, had het programma al ervoor gezorgd dat zijn John Leo Showband zes extra optredens kon boeken. En na zijn winst dendert de succestrein gretig door. Oorspronkelijk won hij een single-opname, maar platenfirma Universal Music besliste om hem een heel album te laten opnemen. Dat verschijnt in mei en bestaat uit Nederlandstalige amusementsmuziek waarbij John Leo de hulp en medewerking krijgt van onder andere Will Tura, John Terra en producer Bert Gielen. De poulain van The Voice Senior-coach Walter Grootaers krijgt naast het platencontract ook een geldprijs van 10.000 euro, die hij ondertussen al investeerde in zijn opnamestudio.

John Leo Showband

Als klap op de vuurpijl voegde de organisatie van Het Schlagerfestival zijn naam op de valreep nog toe aan de affiche. Daar treden onder meer grote namen als André Hazes en Willy Sommers, De Romeo’s, Lindsay en Laura Lynn op. “Dat ik dit nog mag meemaken. Schitterend! Binnenkort zitten we samen om het repertoire te bepalen. ‘De Clown’, het nummer dat ik bracht tijdens The Voice Senior-finale, of ‘Verloren hart, verloren droom’  uit de blind auditions zijn kanshebbers”, zegt John Leo, die al zingt sinds hij op zijn vijfde een accordeon kreeg. “Begin jaren zeventig heb ik de John Leo Showband opgericht. Een begeleidingsorkest met mezelf en 6 à 8 muzikanten waarmee ik 50 jaar later nog steeds actief ben. We hebben Duitse en Nederlandse artiesten begeleid, maar ook Will Tura, Ann Christy, John Terra en de Britse superster Engelbert Humperdinck stond met ons op het podium.” 

Underdog

Wat John Leo typeert is zijn indrukwekkend stemgeluid, een sterke troef die hij als allround artiest perfect uitspeelt. “Ik zing doodgraag en behandel mijn stem met de best mogelijke zorgen. Dat wil zeggen voldoende rusten, niet roken, niet drinken en proberen gespaard te blijven van verkoudheden. Ik wil nog zolang mogelijk doorgaan met het maken van muziek als ik kan. Vroeger was ik de underdog en werd ik pas na mijn optreden bedolven met complimenten. Tegenwoordig zijn ze al enthousiast als ik binnenkom. ‘We hebben voor u gestemd toen we u bezig zagen in The Voice. Wauw, dat was echt heel straf”’ zeggen ze dan. Straks, op Het Schlagerfestival, geef ik het beste van mezelf en ga ik met de live band de mensen verrassen. Ik heb daar ongelofelijk veel zin in!”

De organisatoren van het Schlagerfestival 2019 benadrukken dat hun line-up nu wél definitief en compleet is. Tickets voor de optredens op 29, 30, 31 maart en 6 april in de Hasseltse Ethias Arena bestel je op www.hetschlagerfestival.be, of op 070/345.345.

John Leo in actie tijdens The Voice Senior.
Foto VTM John Leo in actie tijdens The Voice Senior.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.