Oefen voor verkiezingen met demotoestel

Op zondag 14 oktober trekken zo'n 30.000 Gelenaren naar de stembus voor de gemeenteraads- en provincieverkiezingen. In Geel moet je stemmen op een stemcomputer. Voor veel mensen is het een geruststelling als ze dat op voorhand kunnen oefenen. Daarom plaatst de stad van dinsdag 11 september tot en met donderdag 11 oktober in het stadhuis, de bibliotheek en dienstencentrum Luysterbos demotoestellen.


In de buurt van de stemcomputers zijn medewerkers aanwezig die een woordje uitleg kunnen geven. Ook middelbare scholen kunnen langsgaan om de 18-jarigen, die voor de eerste keer moeten gaan stemmen, te laten oefenen.


Tot en met 14 oktober kun je met vragen terecht aan het verkiezingsloket. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je een volmacht moet aanvragen of kun je niet gaan stemmen op 14 oktober? Een medewerker van de dienst burgerzaken staat klaar om alle vragen over de verkiezingen te beantwoorden. Je kunt er elke werkdag terecht van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. (WDH)