Luchtballon maakt landing middenin woonwijk

De ballon landde in het midden van de straat. Daar kwamen heel wat bewoners een kijkje nemen.
RV De ballon landde in het midden van de straat. Daar kwamen heel wat bewoners een kijkje nemen.
De inwoners van Geel-Bel werden zondagavond getrakteerd op een opmerkelijk schouwspel. Een ballonvaarder scheerde rakelings over de huizen om zijn luchtballon uiteindelijk op de kruising van Bel met de Pastorijstraat neer te zetten.

Het was voor heel wat inwoners in het Geelse gehucht Bel even schrikken toen ze zondagavond rond 21.00 uur de gasontspanner van een luchtballon hoorden. Het gevaarte vloog lager dan gewoonlijk en scheerde net boven de huizen. De ballonvaarder maakte een noodlanding op het kruispunt aan de Pastorijstraat waar iets meer ruimte is op de straat. Bij de landing raakte niemand gewond en er werden ook geen auto's beschadigd.


Volgens sommige buurtbewoners voerde de piloot een heel huzarenstukje op door de ballon net op de juiste plek te landen. "Het gebeurt nog dat we hier luchtballonnen zien overkomen, meestal landen ze iets verderop in de velden of aan de voetbalpleinen", vertelt buurtbewoner Hans Claesen. "Maar nu liep het dus anders. Er was wel niet veel volk, dus eigenlijk is die landing vlot verlopen. Ruim een half uur later was de man al weg." Volgens omstaanders zouden de velden waar de piloot eerst moest landen, te nat geweest zijn. (DVGT)