Koude deert bezoekers van Palmenmarkt niet

Dinsdag traditionele familiedag met fikse kortingen

Ellen Vetters (35) en haar dochtertje Nelle Ribus (6) waagden zich aan een rit in het spookhuis.
Peter Vanderveken Ellen Vetters (35) en haar dochtertje Nelle Ribus (6) waagden zich aan een rit in het spookhuis.
De koude heeft de bezoekers van Palmenmarkt dit weekend duidelijk niet tegengehouden. Het was over de koppen lopen op de 459ste editie van Palmenmarkt, hoewel het kwik zelden 10 graden haalde.

Sinds vorige dinsdag sieren zo’n 134 kermisattracties het centrum van Geel - voor vele inwoners en andere streekgenoten steevast een van de hoogtepunten van het jaar. Vrijdag ging het feest dan echt van start. Het was wellicht een van de koudste Palmenmarktweekends van de afgelopen jaren, maar aan het aantal bezoekers was dat niet te zien.

Manon, Emma, Too en Laure hebben er net een ritje op de Flying Jump opzitten.
Peter Vanderveken Manon, Emma, Too en Laure hebben er net een ritje op de Flying Jump opzitten.

“Al van kleins af aan komen we elk jaar naar Palmenmarkt. Tot onze favoriete attracties behoort zeker de High Energy Booster (dat een hoogte van zo’n 40 meter haalt, red.)”, vertellen vriendinnen Manon (15) en Emma (14). Die laatste woont eigenlijk in het Spaanse Sevilla, maar komt tijdens de paasvakantie telkens haar familie in België bezoeken. En dan kan ook een bezoek aan Palmenmarkt niet ontbreken. “De kermis is hier kleiner dan in Spanje, maar wel leuker omdat er meer variatie is in de attracties.”

De Flying Jump.
Peter Vanderveken De Flying Jump.

Spookhuis

Iets verderop hebben Ellen Vetters (35) en haar dochtertje Nelle Ribus (6) er net een avontuur opzitten in het spookhuis. Nelle was achteraf nog een beetje onder de indruk. “Dat was net een beetje te eng voor haar”, lacht Ellen. “Op het einde legde iemand nog een hand op mijn schouder. Gelukkig was het mijn schouder en niet die van haar.”

Het was koppen lopen tijdens Palmenmarkt.
Peter Vanderveken Het was koppen lopen tijdens Palmenmarkt.

Vooral zaterdag was het een koude dag, met af en toe zelfs plaatselijk wat smeltende sneeuw. “Als het weer wat minder is, is dat zeker voor ons een tegenvaller”, zegt Eddy Janssen, die al meer dan 30 jaar met attracties op Palmenmarkt staat. Zijn attracties, waaronder waterattractie ‘Aqua Balls’ op Palmenmarkt, heeft hij inmiddels aan zijn kinderen gelaten. “We zullen afwachten wat het na het weekend wordt. Hoe dan ook kunnen we eigenlijk ook over dit weekend niet klagen, we hebben wel wat bezoekers gehad. Dit is dan ook een hele goede kermis - het bestuur, de plaatsmeesters en politie zijn er allemaal voor ons.”

Spookhuis ‘Thriller’.
Peter Vanderveken Spookhuis ‘Thriller’.
Eddy Janssen bij zijn attractie ‘Aqua Balls’.
Peter Vanderveken Eddy Janssen bij zijn attractie ‘Aqua Balls’.

Cindy Ropers uit Herselt staat al een tiental jaren op Palmenmarkt. Dit jaar staat ze er met de buggy’s. “Vooral voor de kleinere kinderen merk ik het verschil. Normaal zijn we tot 22.30 uur geopend en dan hebben we nog wel wat volk, maar dat is nu niet het geval. Maar het valt goed mee. Vrijdag was een betere dag en na het weekend wordt het beter weer.”

Ook maandag en dinsdag is er nog kermis. Maandag, van 16 tot 20 uur, kom je tijdens Palmenmarkt tal van Disneyfiguren tegen. Kinderen die een make-over willen, kunnen zich verkleden als hun favoriete figuur. Aan de stand ter hoogte van parochiecentrum St.-Amands past een team dan het kapsel en make-up nog aan. Dinsdag, de laatste dag van de kermis, is traditioneel familiedag. De attracties zijn dan toegankelijk aan sterk verminderde prijzen.

Eddy Janssen bij zijn attractie ‘Aqua Balls’.
Peter Vanderveken Eddy Janssen bij zijn attractie ‘Aqua Balls’.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.