Gezocht: 2.500 verjaardagskaartjes voor Kjenna en Kenzo

Kenneth, Kjenna, Kjenta & Kenzo Hoefkens.
Foto Vanderveken Kenneth, Kjenna, Kjenta & Kenzo Hoefkens.
Op 29 juli organiseert de familie Hoefkens weer een groot verjaardagsfeest voor Kjenna (15) en Kenzo (12), die door een zware beperking in een rolstoel zitten. Net zoals vorig jaar lanceren ze een oproep om op voorhand zoveel mogelijk verjaardagskaartjes naar Kjenna en Kenzo te sturen. Vorig jaar leverde dat zo'n 1.500 kaartjes op, nu mikt men op 2.500.

Afgelopen zomer was het feest een gigantisch succes. Kjenna en Kenzo ontvingen tussen de 1.300 en 1.500 kaartjes - uit onder meer Portugal, Tunesië, Canada en ook eentje van Nicole en Hugo. De kaartjes werden tijdens het feest opgevangen en kregen daarna een plek aan de muur van Kjenna's en Kenzo's slaapkamer. Nu mikt de familie op 2.500 kaartjes.

Lach op gezicht

"Daarom zijn we iets vroeger begonnen aan onze oproep", vertelt zus Kjenta (16). "Kjenna en Kenzo zijn gek op kaartjes: het tovert steeds weer een lach op hun gezicht. Nu al hebben we er 162 ontvangen." De familie pakt het dit jaar nog grootser aan, met maar liefst zes zangers - onder meer William Whopa en Jack Crooney - die hun opwachting op het feest maken.

Oproep op Facebook

De oproep op Facebook is alvast een succes: al meer dan 100 mensen deelden het bericht. Wie Kjenna en Kenzo blij wil maken, kan een kaartje sturen naar Aardseweg 37, 2440 Geel-Ten Aard.


 (WDH)