Ex-vriend Glenn M. en zijn ouders opgepakt voor moord op Sara (21)

TRIO LOOG OVER ALIBI

Deze foto van Sara gebruikte de federale politie bij de oproep tot getuigen.
Federale politie / Repro JVN Deze foto van Sara gebruikte de federale politie bij de oproep tot getuigen.
Bijna één jaar nadat Sara Laeremans (21) uit Geel vermoord werd teruggevonden in haar flat is er een doorbraak in het moorddossier. Haar ex-partner Glenn M. (27) uit Izegem, met wie Sara twee kindjes had, is opgepakt als moordverdachte. Zijn vader en moeder zijn mee aangehouden voor medeplichtigheid aan de moord.

Sara Laeremans had op zondag 22 oktober 2017 met haar moeder afgesproken om samen te ontbijten. Maar Sara daagde niet op. Ze lag op dat moment al dood in haar appartement aan Brigandshof in Geel. Het was haar moeder zelf die het lichaam van Sara ontdekte. Een autopsie bracht aan het licht dat ze was vermoord. Sara had twee jonge kindjes van 1,5 en bijna 3 jaar. Zij verbleven dat weekend bij hun papa Glenn M. in Izegem.


Al in de beginfase van het onderzoek voelden de speurders hem aan de tand. Maar de man had een alibi "Ik was de nacht van de moord samen met mijn kindjes bij mijn ouders", verklaarde hij. Zijn ouders bevestigden het alibi van hun zoon.

Faroek

Omdat er ook geen concrete bewijzen tegen Glenn waren, bleef de zaak bijna een jaar onopgelost. Totdat het dossier twee weken geleden aan bod kwam in het vtm-programma Faroek. Zowel de politie als nabestaanden van Sara deden in de reportage een oproep naar getuigen. Sindsdien kwam het onderzoek in een stroomversnelling. Begin deze week werd Glenn M. opgepakt. Bijna gelijktijdig werden ook zijn vader Patrice M. (52) en zijn moeder Inge M. (46) in de boeien geslagen. De tenlastelegging luidt tegen alle drie 'moord'.


De advocaat van Glenn M. wenste gisteren niet te reageren. Pieterjan Heremans, raadsman van Patrice M., wilde wel een korte reactie kwijt. "Ik kan bevestigen dat mijn cliënt begin deze week is opgepakt. Hij is maandagmiddag door de politie gearresteerd op zijn werk in Zwevegem. Hij is verhoord door de politie en werd geconfronteerd met nieuwe resultaten uit het onderzoek. Hij heeft daarop een verklaring afgelegd. In tegenstelling tot medeverdachten verleent hij zijn medewerking aan het onderzoek. Maar wat over hij precies heeft verklaard en welke rol hij zou gespeeld hebben, kan ik niet verder over uitweiden."


Volgens onze informatie denkt de politie dat Glenn de moord op Sara heeft gepleegd. Zijn ouders zijn mee aangehouden omdat ze hun zoon een vals alibi verschaft hebben, en daardoor medeplichtig zouden zijn aan de moord op hun ex-schoondochter.

Vechtscheiding

Het motief van moordverdachte Glenn M. heeft mogelijk te maken met het hoederecht over de kinderen. Buren van Sara Laeremans getuigden vorig jaar al in uw krant dat Sara en Glenn in een vechtscheiding verwikkeld waren. "Sara was aan het scheiden van haar man. Naar verluidt was het een vechtscheiding. Vooral over het hoederecht raakten ze het niet eens", klonk het bij een buur.


"Ik heb de papa van de kindjes een keer beneden in de hal aan de parlofoon zien staan. 'Het is papa hier' vertelde hij via de parlofoon aan zijn oudste dochtertje. Hij mocht de flat niet binnen en moest op dat moment dus via de parlofoon met zijn dochter communiceren."