Amerikalaan afgesloten voor paddentrek

Door een deel van de weg af te sluiten wil het stadsbestuur de padden een veilige oversteek garanderen.
RV Door een deel van de weg af te sluiten wil het stadsbestuur de padden een veilige oversteek garanderen.
Zoals elk jaar sluit de stad van 1 februari tot 15 april de Amerikalaan tussen de Belgiëlaan en Kievermont af voor alle autoverkeer. Met die maatregel wil het bestuur voor de padden een veilige oversteek te garanderen.

Geel neemt deze maatregel om de talrijke amfibieën te beschermen die de Amerikalaan oversteken naar de poel van het nabijgelegen natuurgebied Reivennen. In tegenstelling tot overzetacties is de afsluiting van de straat het enige afdoende middel gebleken om deze belangrijke paddenpopulatie effectief te beschermen tegen het verkeer. Indien de paddentrek door de weersomstandigheden vroeger stopt, wordt de Amerikalaan vroeger terug opengesteld voor alle verkeer.

De overzetacties in Wilders en Voort blijven bestaan, dankzij de enthousiaste inzet van vrijwilligers. De verkeerssituatie daar laat een volledige afsluiting helaas niet toe.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.