99 procent bobt in politiezone

Illustratiebeeld.
RV Illustratiebeeld.
De BOB-wintercampagne is achter de rug. In totaal controleerde de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout tussen 30 november en 28 januari 4.480 bestuurders via een ademtest op alcoholgebruik. 99 procent van hen blies ‘safe’ en legde dus een negatieve alcoholtest af.

Zestien bestuurders hadden een alcoholgehalte tussen 0,22 en 0,35 mg/liter uitgeademde lucht. Zij kwamen er vanaf met een rijverbod van drie uur en een onmiddellijke inning van 179 euro. 36 bestuurders hadden een alcoholgehalte van meer dan 0,35 mg/liter uitgeademde lucht. Zij kregen minimaal zes uur rijverbod en een proces-verbaal, wat resulteert in een minnelijke schikking van het parket of een dagvaarding voor de politierechter.

“Zeven rijbewijzen van bestuurders die een alcoholgehalte van meer dan 0,65 mg/liter uitgeademde lucht hadden, werden onmiddellijk ingetrokken. Met een percentage van 1,16% positieve alcoholtesten in Geel, Laakdal en Meerhout ligt de politiezone ruim onder het nationale gemiddelde resultaat van 1,87% bestuurders onder invloed”, zegt korpschef Dirk Van Aerschot.

De politiezone koos ook dit jaar hoofdzakelijk voor kleinschalige acties door alle ploegen. De alcoholcontroles vinden dagelijks plaats op meerdere locaties en verschillende tijdstippen in de zone. “Ook beperken deze controleacties zich niet enkel tot de twee grote campagnes in de winter en in de zomer, maar wordt er doorlopend gecontroleerd op rijden onder invloed. In ongeveer 10% van de ongevallen die de politiezone vaststelt, is alcoholintoxicatie immers nog altijd in het spel”, besluit Van Aerschot.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.