Volkstuin moet ontmoetingsplaats worden

De eerste plantjes werden in de grond gestoken.
Thomas Vandewalle De eerste plantjes werden in de grond gestoken.
In Vurste werden afgelopen weekend de eerste plantjes in de grond gestopt in een nieuwe volkstuin. Die moet vooral een echte ontmoetingsplaats worden en het dorpsgevoel versterken.

Het project kadert in een reeks initatieven onder de noemer Thuis In Gavere en werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van OC Broeder Erbergiste, de Koning Boudewijnstichting en Streekmotor. De opening ging gepaard met een aperitief en een plantactie. “De tuin moet een ontmoetingsplaats in Vurste worden, waar Gaverlingen samen aperitieven, workshops organiseren en optredens geven”, zegt bezieler Gert Matthys. “Doel is om de buurt zo dichter bij elkaar te brengen.” Voor de bewoners van OC Broeder Ebergiste is het tegelijkertijd een kans om meer betrokken te geraken met de buurt.

Bloemen plukken

De tuin bestaat uit drie verschillende delen. Zo werden in het eerste deel bessen geplant. Op het tweede deel komen bloemen die men het hele jaar door kan plukken en op het derde deel wil men champignons kweken onder een wilgentunnel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.