Vijf Gaverse sportclubs behalen bronzen Sportivos-medaille voor strijd tegen alcohol- en druggebruik

Het brons is binnen. De clubs kunnen nu gaan voor zilver.
Repro DCRB Het brons is binnen. De clubs kunnen nu gaan voor zilver.
Landelijke rijvereniging D’Hulleruiters, voetbalclub SC Dikkelvenne, Buckwalhoeve, Riding club Green Corner en Starz on stage hebben de bronzen Sportivos-medaille gewonnen voor het beleid die de sportvereniging voeren tegen gebruik van alcohol en drugs.

Sportivos is een preventietraject voor sportclubs. Het probeert problemen door alcohol- en druggebruik te voorkomen en als ze toch voorkomen, te beperken. In drie fases werkt de deelnemende sportclub aan een eigen duurzaam alcohol- en drugbeleid. Sportivos-clubs streven naar een veilige en zorgzame clubomgeving met gezondheidswinst voor sporters, clubleden, sympathisanten en bezoekers van de sportclub.

Het traject dat sportclubs bij Sportivos afleggen, bestaat uit drie fasen, die lopen over minimum drie seizoenen: Sportivos Brons, Sportivos Zilver en Sportivos Goud. Als een club een fase goed ten einde brengt, ontvangt ze een bronzen, zilveren of gouden label.

Landelijke rijvereniging D’Hulleruiters, voetbalclub SC Dikkelvenne, Buckwalhoeve, Riding club Green Corner en Starz on stage hebben het brons binnen en kunnen nu gaan voor zilver.

“We zijn in Gavere voorloper met dit preventietraject. De sportraad van onze gemeente voorziet ook subsidies voor de clubs bij het behalen van de verschillende medailles”, zegt sportschepen Dirk Martens (CD&V).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.