Zware lading gaat door voorruit auto

BESTUURSTER (36) VECHT VOOR HAAR LEVEN

De zwaarbeschadigde Opel van het slachtoffer.
Mozkito De zwaarbeschadigde Opel van het slachtoffer.
Inge Pereira, een 36-jarige Galmaardse, vecht voor haar leven na een zwaar ongeval in de Tollembeekstraat. Een stalen bok, die gebruikt wordt om glas te vervoeren, viel van een bestelwagen en kwam op haar auto terecht. Ze werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze volgens de laatste berichten in coma gehouden wordt.

Inge, die naar verluidt voor het OCMW van Lennik werkt, reed omstreeks 14 uur in de richting van Tollembeek. In de omgekeerde richting reed een werknemer van een Geraardsbergse firma die gespecialiseerd is in ramen, deuren en veranda's. Op de laadruimte van zijn open bestelwagen stonden twee zogeheten bokken, die gebruikt worden om ramen tegen te bevestigen voor transport. Om een nog onduidelijke reden kwam één van die constructies ter hoogte van de grens tussen Tollembeek en Galmaarden los, waarop een deel van het gevaarte op de voorruit van Inges Opel Meriva terechtkwam. Door de klap verloor zij het bewustzijn, waarop haar stuurloze auto net niet tegen de gevel van een woning botste. De Meriva kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boordsteen. De bestuurder van de bestelwagen reed aanvankelijk door richting Geraardsbergen, maar keerde later met enkele verantwoordelijken van het bedrijf terug naar de plaats van het ongeval.


Brandweer, politie, een ziekenwagen en MUG-team rukten meteen uit. Dat laatste team was naar verluidt zeer snel ter plaatse omdat het toevallig in de buurt was. Het slachtoffer werd in zeer kritieke toestand overgebracht naar het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst, waar ze volgens de laatste berichten in een coma gehouden wordt.

De bestelwagen, met in de laadbak nog een overblijvende bok. De andere kwam op de auto van Inge terecht.
Mozkito De bestelwagen, met in de laadbak nog een overblijvende bok. De andere kwam op de auto van Inge terecht.

"Niet te vatten..."

Ook Pierre Deneyer (CD&V), burgemeester van Galmaarden, kwam ter plaatse. "Ik heb al contact gehad met de familie van de vrouw", zucht hij. "Een ongeval als dit valt echt niet te vatten... Ik wil wel de hulpverleners bedanken. Hun professionele optreden liet mij met open mond achter." Het parket Halle-Vilvoorde stelde gisteren een verkeersdeskundige aan voor verder onderzoek.


In Galmaarden kennen heel wat mensen Inge via haar man, met wie ze ook een kindje heeft. Het nieuws over het ongeval ging dan ook snel rond. Haar echtgenoot is onder meer lid van vissersclub De Marktvissers. "Ik ken hen alle twee zeer goed", zegt ondervoorzitter Michel Devroede, die ook ter plaatse ging. "Ik ben nog naar hun trouwfeest geweest... Dat net zij betrokken raakt bij een verkeersongeval, is niet te vatten. Ik zag haar dagelijks rijden en ze deed dat altijd erg voorzichtig..."