Wie komt de Flietermolen kaal krabben?

Eigenaar Julian Still toont de afbrokkelende muren.
Foto Colpaert Eigenaar Julian Still toont de afbrokkelende muren.
Er hangt pleister tegen de binnenmuren van de Flietermolen, en dat moet weg. Wie zin heeft om even te helpen met krabben, is komend weekend meer dan welkom.

De Flietermolen, in de Flieterkouter in Tollembeek, is intussen al meer dan tweehonderd jaar oud. En dat is er binnen steeds meer aan te zien. "In 1780 werden de muren van deze molen opgetrokken in kalk", vertelt eigenaar Julian Still. "Door de jaren heen kwamen daar lagen witte verf bij. Maar dat was natuurlijk gedoemd om te mislukken, want verf op kalk is gewoon geen goed idee." Stukken pleister vallen tegenwoordig dan ook bij de minste aanraking van de muren. "Zo krijg je stof, en dat is iets wat je niet kan hebben wanneer je bloem maalt", klinkt het.

Hapjes en drankjes

En dus moeten de muren op drie verdiepingen netjes 'afgekrabd' worden. "Iedereen is komende vrijdag en zaterdag telkens van 9 tot 17 uur welkom", aldus Still. "We vragen wel om oude kledij aan te trekken en indien mogelijk ook een mondmasker te dragen. Wij zorgen voor hapjes en drankjes." Wie mee wil helpen, geeft best een seintje via info@flietermolen.be, of 0487/46.51.47. (MCT)