Urbanus maakt 'een Bruegel' voor het goede doel

Urbanus met zijn eigen 'Bruegel' in de hand
Foto rv Urbanus met zijn eigen 'Bruegel' in de hand
Op vraag van Radio 2 Vlaams-Brabant maakte Urbanus zijn eigen versie van het bekende schilderij ‘De Parabel der Blinden’ van Pieter Bruegel de Oude. Die tekening wordt nu geveild en de opbrengst gaat integraal naar Hachiko, een vereniging die assistentiehonden opleidt.

Bruegel, die 450 jaar geleden overleed, schilderde geregeld taferelen uit het Pajottenland. De Parabel der Blinden is één van de bekendste schilderijen van Pieter Bruegel de Oude. Op de achtergrond van “De Parabel der Blinden” staat het kerkje van Sint-Anna-Pede, bij Dilbeek. Een kerkje dat Urbanus maar al te goed kent. “Ik ben opgegroeid in Sint-Gertrudis-Pede, het dorp ernaast. Ook daar stroomt hetzelfde beekje als datgene op het schilderij: de Pede. Daar heb ik als kind heel veel in gespeeld”, vertelt de komiek.

De tekening wordt nu geveild voor het goede doel op de veilingsite Catawiki. “Ik ben al een tijdje peter van een hulphond in opleiding die de naam Urbain mee kreeg. Toen Radio 2 mij vroeg of ik niets rond Bruegel wilde maken voor het goede doel, heb ik meteen toegezegd”, lacht Urbanus. Hij hoopt dat de veiling een mooi bedrag oplevert voor de vereniging. “Stel je voor dat mijn tekening nóg meer opbrengt dan een originele Breugel!” Je kan tot en met donderdagavond 4 april bieden op de originele tekening van Urbanus, via www.radio2.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.