Streepje Natalia, en dan op Pokéjacht

VIJFHOEKFEESTEN MET STERKE AFFICHE ÉN EXTRAATJE

Enkele Vijfhoekvrienden voor het podium.
Foto Colpaert Enkele Vijfhoekvrienden voor het podium.
Met kleppers als Natalia en De Romeo's op de affiche heb je eigenlijk quasi alles in huis om je publiek te plezieren. Maar de Pokémonhype indachtig, gaan de organisatoren van de Vijfhoekfeesten nog een stapje verder. Op het terrein wordt immers een blik illustere diertjes opengetrokken om de jagers te plezieren.

Tien jaar lang lieten de Vijfhoekvrienden hun feesten voor wat ze waren. Maar twee jaar geleden begon het opnieuw te kriebelen en intussen presenteren ze weer een dijk van een affiche. Op zaterdag 13 augustus staan Paul Michiels, Kate Ryan, Natalia, Les Truttes en 2Empress op de planken. Zondag maken ze er een hoofdzakelijk Vlaamse avond van met Ian Thomas, Niels Destadsbader, Laura Lynn, Willy Sommers, De Romeo's en Cleymans en Van Geel als afsluiter. "De affiche zit dus goed", lacht Jan Van der Perre van de Vijfhoekvrienden. "Nu kunnen we alleen nog hopen dat ook de zon van de partij is. Over de voorverkoop alvast geen klachten. De vip-kaarten zijn zo goed als allemaal de deur uit."

Kamperen

Nieuw dit jaar is dat mensen met een combiticket ook gratis kunnen kamperen. "Op goed honderd meter van het festivalterrein hebben we een weide gereserveerd", klinkt het. Maar de echt opvallende nieuwigheid vind je op je smartphone. De Vijfhoekvrienden organiseren immers ook een Pokémonevent op de site. "We zullen tussen de optredens door Pokémon loslaten op het terrein", knikt Gunter Krikilion. "Zo kunnen de jagers zich daar ook even mee bezighouden."


Het festival vindt plaats aan het sportcomplex. Kaarten kosten 20 euro per dag, of 30 euro voor een combiticket. Aan de kassa betaal je 30 euro per dag. Omdat het centrum van Tollembeek zo goed als verkeersvrij gemaakt wordt, zal er aan het station een shuttledienst aangeboden worden. Er werd ook geïnvesteerd in extra veiligheidspersoneel, die samen met zo'n twaalf agenten toezien op een vlot verloop. Meer info op www.vijfhoekfeesten.be.