Ludo is schepen voor vier dagen

Ludo mocht zijn eed afleggen voor burgemeester Pierre Deneyer.
Marc Colpaert Ludo mocht zijn eed afleggen voor burgemeester Pierre Deneyer.

Op de laatste dag van het jaar 2018 kreeg de gemeente Galmaarden er met Ludo Van Paepegem (CD&V) een nieuwe schepen bij. Armand Biesemans (CD&V) had namelijk zijn ontslag ingediend omdat hij op 1 januari met pensioen ging. En dus moest er op de laatste dag van het jaar nog een vervanger worden aangesteld. Daarom werd op maandag 31 december een extra gemeenteraad georganiseerd. “Door het vertrek van Armand moest er een vervanger aangesteld worden om te zetelen in het oude schepencollege. Op 4 januari mag ik dan opnieuw de eed afleggen, maar deze keer voor het nieuwe schepencollege”, vertelt Ludo Van Paepegem. 

Hij mocht tijdens de openbare zitting de eed afleggen bij burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) als nieuwe schepen. Voor de burgemeester was het zijn laatste gemeenteraad en hij had het daar duidelijk moeilijk mee. “Ik sluit hiermee een hoofdstuk af na meer dan 35 jaar”, besluit de burgemeester. Nadien werd nog een glaasje gedronken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.