ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Gaat de politie het vuurwerk achtervolgen? En hoe hoog zijn de boetes? Alles wat je moet weten over de coronacontroles met oudjaar

Het nieuwe jaar komt eraan, voor velen zal het een opluchting zijn dat dit jaar afgesloten kan worden. Voor de politie worden het nogmaals drukke dagen. Terwijl u een glaasje drinkt op het nieuwe jaar, zijn zij op de baan om de lockdownfeestjes en het vuurwerk aan te pakken. Wordt het een nachtje vuurwerk achtervolgen of worden die eerste minuten van 2021 een overtreding op de avondklok? Wij deden een rondvraag bij 21 politiekorpsen in Vlaanderen: alles wat je moet weten over de coronacontroles tijdens de jaarwisseling.

182 reacties

 • Pieter Martens

  2 jaar geleden
  Voor ons geen probleem wij wonen aan de grens met Nederland waar elk jaar een vuurwerkshow is lekker gratis vanuit de zetel in de tuin.
 • Paul van de velde

  2 jaar geleden
  Hahaha, vuurwerk achtervolgen...hahaha hoe gaan ze dat doen, met een drone achter de raketjes vliegen?
 • Francois De Coster

  2 jaar geleden
  "voor velen zal het een opluchting zijn dat dit jaar afgesloten kan worden" Laat mij niet lachen, precies als we van jaar veranderen dat alles voorbij is, neen mensen de tijd gaat gewoonweg voort en de miserie blijft gewoon duren.
 • van den eeden maria

  2 jaar geleden
  Vaardig gewoon een geheel verbod op het gebruik van vuurwerk af. Voor niks nodig en ook de gemeentes en overheid zou zijn geld beter gebruiken dan het in dat gebonk te steken. Ik zie in mijn gemeente genoeg zaken die veel dringerder zijn dan geld verkwisten aan vuurwerk.
 • maarten vissers

  2 jaar geleden
  Heel Vlaanderen controleren,terwijl in Brussel de vuurpijlen alle kanten uitvliegen. Ben benieuwd of er boete's worden uitgeschreven in Brussel
 1. ONZE OPINIE. Nog niet zo lang geleden stonden we schouder aan schouder, nu staan we tegenover elkaar
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Nog niet zo lang geleden stonden we schouder aan schouder, nu staan we tegenover elkaar

  Tientallen verklikkingen per dag krijgt de politie van Charleroi binnen. Sommige burgers sturen zelfs brieven van uitgeknipte krantenletters om te melden dat op 'het derde' toch een kapster aan de slag is om Juliette voor de feestdagen van die coronacoupe af te helpen. "Als we in 1940 op die manier zouden hebben verklikt, bleven er niet veel kapsters over", laat de politiewoordvoerder zich ontvallen tegenover de RTBF. Laat dat even bezinken: zelfs de politie trekt grote ogen bij zoveel verraad.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 3. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.