Zuid-Afrikaanse superster op het podium met Evergemse kinderkoren

Er zullen 150 muzikanten op het podium staan.
Foto KVZ Er zullen 150 muzikanten op het podium staan.
De Zuid-Afrikaanse superster Nádine komt zaterdag naar de Sint-Laurenskerk voor een uniek kerstconcert met een 80-koppig kinderkoor en een 50-koppig filharmonisch orkest. Het belooft een uniek spektakel te worden, nooit werd er een groter podium gebouwd in de kerk.

De vzw Goal Events heeft een serieuze reputatie te verdedigen als het op kerstconcerten aankomt. De vzw, die zich inzet voor het goede doel, haalde eerder al Johnny Logan, Natalia, Free Souffriau en het befaamde Scalakoor naar de Sint-Laurenskerk in Zelzate. Dit keer kozen ze met de Zuid-Afrikaanse Nádine voor een minder bekende naam. "Hier in Vlaanderen toch", zegt organisator Frank Jolie. "In Zuid-Afrika speelt Nádine voor duizenden mensen. Het is een kwestie van tijd vooraleer ze bij ons doorbreekt. Het is echt een fenomenale zangeres."


Speciaal voor het kerstconcert krijgt ze versterking van de kinderen van het kinder- en jeugdkoor Kluizen, het koor van de gemeentelijke basisschool Evergem, Grissando en een 50-koppig filharmonisch orkest. "We hebben nog nooit zo'n groot podium gebouwd in de kerk. Het is maar liefst 120 vierkante meter groot. Dat moet ook gezien de prominente rol die ook de kinderkoren van Evergem en Kluizen krijgen. Ze zijn niet zomaar al maanden aan het repeteren."


"Het moet een fantastisch concert worden", zegt dirigente Elke Van De Velde. "We hebben ook de vorige kerstconcerten al gedaan, dus we zijn wel wat gewoon. Zo'n productie is wel enorm. Maar alle kinderen kijken er enorm naar uit. Zeker naar de duetten met Nádine." Tijdens het slotmoment van het concert zullen niet minder dan 150 muzikanten en koorleden gelijktijdig op het podium staan. Tickets voor het concert zijn te verkrijgen via www.goalevents.be of op het nummer 0478 51 47 00. (KVZ)