Werf koppelingsgebied te bezoeken

Vandaag kan je een bezoek brengen aan de werf van de koppelingsgebieden Langerbrugge-Zuid en Kerkbrugge-Oost in Evergem.


De koppelingsgebieden moeten een groene buffer worden tussen de woonkern van Kerkbrugge-Langerbrugge en de omliggende industriegebieden. "Vorig jaar begonnen de voorbereidende werken met de afbraak van het clubhuis van de voormalige Electrabelcentrale", legt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA) uit. "Nadien verwijderde de aannemer een aantal bomen en struiken voor de aanleg van paden. Komende winter komen er 62.000 jonge planten en ook een 200-tal hoogstammige bomen. Een deel daarvan wordt speelbos. Naast het speelbos komt een uitkijkheuvel. Het nieuwe buffergebied zal ongeveer twee kilometer aan paden tellen. Een betonnen fietspad zal in een eerste fase de Gentweg verbinden met de Doornzeelsestraat."


Het koppelingsgebied bezoeken kan op dinsdag 12 juni om 19 uur. Het werfbezoek onder leiding van de Vlaamse Landmaatschappij begint aan de parking aan de Grovermansdreef en Beukenstraat. (JSA)