Trajectcontrole op R4 en N456 vanaf 1 januari actief

De R4 in Ertvelde moet een pak veiliger worden door de camera’s.
Michel Moens De R4 in Ertvelde moet een pak veiliger worden door de camera’s.
Langs de R4 in Ertvelde worden palen geplaatst waarop de camera’s voor de trajectcontrole moeten komen.

In Evergem komen trajectcontroles op twee plaatsen. Dat zal gebeuren op de N456 tussen Hooiwege en het kruispunt met de Ledestraat in Lembeke, en ook op de drukke R4 tussen Ertvelde en Wippelgem. “Dat zijn de twee Evergemse locaties waar in het verleden het meeste aantal ongevallen gebeurde, met lichamelijk letsel”, zegt schepen van Mobiliteit Erik De Wispelaere (CD&V). “Het klopt dat de installaties momenteel geplaatst worden. Bij een trajectcontrole wordt de snelheid van een voertuig gemeten, over een langere afstand. Zo wordt vermeden dat chauffeurs gewoon op de rem gaan staan wanneer ze een flitspaal zien, en dan weer gewoon plankgas geven.”

Schrik van boetes moeten de chauffeurs op de R4 en de N456 nog niet meteen hebben. De politie voert er natuurlijk wel de ‘normale’ snelheidscontroles, maar de vaste camera’s voor de trajectcontroles zullen ten vroegste in januari geactiveerd worden. “Er moet eerst nog wat papierwerk gebeuren”, bevestigt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA). “Het principeakkoord voor de twee trajectcontroles is al genomen door het politiecollege. Op 4 december moet de politieraad het licht definitief op groen zetten. Dit wordt een samenwerking tussen het Vlaams Gewest, de gemeente, de politiezone en het parket”, zegt de burgemeester nog.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.