Smurrie op Waalbrug raakt niet opgeruimd

De Waalbrug is afgesloten in de richting van Gent
Wouter Spillebeen De Waalbrug is afgesloten in de richting van Gent
Op de Waalbrug in Evergem is dinsdagavond een onbekende smurrie op het wegdek gelekt. Daardoor is de brug, die over de Ringvaart loopt en de Christoffelweg met de R4 verbindt, afgesloten in de richting van Wondelgem.

De brandweer riep dinsdagavond al de hulp in van de Civiele Bescherming om het product te helpen opruimen. Alle pogingen om de smurrie weg te krijgen, waren tevergeefs. “Wat het product precies is, weten we niet”, klinkt het bij politiezone Assenede-Evergem. “De vrachtwagen die de smurrie heeft gelekt, is wel geïdentificeerd.”

Vandaag wordt een poging ondernomen om de bovenste laag van het wegdek, en daarmee ook het goedje, te verwijderen. “Die werken zullen minstens de hele dag in beslag nemen”, aldus de politie.

Intussen is de rijweg ter hoogte van de brug afgesloten in de richting van Gent. Er is een omleiding vanaf het kruispunt Brielken via de dorpskern en via de Langerbrugsestraat naar de R4. Fietsers en voetgangers kunnen wel over de Waalbrug.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.