Onderwijsminister geeft pluim aan De Regenboog

Hilde Crevits bezocht ook de kinderen van de derde kleuterklas, die al op de laptop aan het oefenen waren.
Foto JSA Hilde Crevits bezocht ook de kinderen van de derde kleuterklas, die al op de laptop aan het oefenen waren.
Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft gisteren De Regenboog in Ertvelde bezocht. De school geeft persoonlijk begeleiding aan kinderen, maar binnen de klas. En daar wou de minister meer over weten.

De Regenboog viert dit jaar haar vijftigste verjaardag en was opgezet met de komst van de onderwijsminister. "Door met kleinere groepen te werken binnen eenzelfde klas, kunnen de sterktes en zwaktes van de kinderen beter begeleid worden", zegt minister Hilde Crevits (CD&V). "Ik merkte in het dossier van De Regenboog dat de school daar heel ver in gaat en dat wou ik met mijn eigen ogen zien. De sterkere en iets zwakkere kinderen krijgen persoonlijke begeleiding, maar binnen de klas. Ik vind het een sterk punt dat die kinderen niet uit de klas gehaald worden en dat ze dus niet meteen een stempel krijgen. Door het nieuwe M-decreet proberen we kinderen nu langer in het gewoon onderwijs te houden en niet meteen naar het bijzonder onderwijs te sturen. Wat De Regenboog doet, speelt daar perfect op in."


Directeur Marie-Rose Van de Velde is blij dat de minister de inzet van haar lerarenkorps waardeert. "Het kind staat in ons hele verhaal centraal", zegt de directeur. "We werken in eenzelfde klas in verschillende hoeken. Eerst wordt de aanzet gegeven voor de hele klas en nadien wordt in groepjes verder gewerkt, op het gepaste niveau van elk kind. Soms zetten we ook een sterker en een zwakker kind samen, om ze van elkaar te doen leren. Arbeidsintensief voor onze leerkrachten, maar we geloven in dit verhaal!" (JSA)