Medewerker bib in de prijzen

Jeroen Janssen, medewerker van de bibliotheek Evergem, heeft de Bronzen Adhemar gewonnen.
Jeroen Janssen werkt in de bibliotheek van Evergem.
Stad Turnhout Jeroen Janssen werkt in de bibliotheek van Evergem.

Jeroen Janssen is een Gentenaar die in Ledeberg woont, en werkt in de bibliotheek van Evergem. Hij wint de Bronzen Adhemar 2018, en krijgt daardoor een cheque van 10.000 euro. De Bronzen Adhemar, genoemd naar de geniale zoon van Nero, bekroont sinds 1977 een Vlaamse stripauteur. De prijs wordt uitgereikt door Stripgids en mag de belangrijkste bekroning voor een stripauteur in Vlaanderen genoemd worden.

Traditiegetrouw krijgt de winnaar van de Bronzen Adhemar ook een overzichtstentoonstelling in cultuurhuis de Warande in Turnhout, de thuisstad van Stripgids. Dat zal vanaf 23 november gebeuren. “Met Jeroen Janssen bekroont de jury een auteur die minder gekend is bij het grote publiek, maar wel naar waarde wordt geschat door de liefhebber”, klinkt het in het juryrapport. “Een stripauteur die menselijke en persoonlijke verhalen vertelt, die zowel sympathie als nieuwsgierigheid opwekt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.