Licht boven zebrapaden aan scholen op drukke gewestweg N458

Sfeerbeeld van overstekende schoolkinderen.
Ronny De Coster Sfeerbeeld van overstekende schoolkinderen.
Eandis zal volgende maand zebrapadverlichting aanbrengen aan de vrije scholen van Ertvelde en Kerkbrugge.

Het gemeentebestuur van Evergem heeft daarvoor het licht op groen gezet. “Ik heb de vraag in september 2016 gesteld en ben blij dat het nu eindelijk zo ver is”, zegt Paul De Neve van Groen. “Door de verlichting moeten de zebrapaden veel duidelijker zichtbaar zijn en wordt het een pak veiliger oversteken voor de schoolkinderen. Aan veel scholen is dat vandaag al het geval. Aan de vrije scholen in de Lindenlaan in Ertvelde en aan die van Kerkbrugge is het vandaag nog niet veilig genoeg.”

De gemeente werkt in dit dossier samen met wegbeheerder AWV. “Het klopt dat de zebrapadverlichting in de loop van november wordt aangelegd”, zegt schepen Erik De Wispelaere (CD&V). “Zowel de schoolomgevingen Burgravenlaan als Lindenlaan zijn de twee omgevingen die nog geen verlichting aan het zebrapad hebben. Deze schoolomgevingen situeren zich op de gewestweg N458. Het is dan ook meer dan verantwoord om de extra verlichting te plaatsen, nu de donkere periode er aan komt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.