Kunstgrasveld als noodoplossing voetbalclub

Voetbalclub Sint-Joris Sleidinge kan, evenals de KLJ, de eerste jaren nog niet verhuizen naar het Oostveld en de Kerkstraat. De gemeente voorziet volgend jaar dan maar geld voor een kunstgrasveld op het huidig terrein. Het Ruimtelijk Uitvoeringsplan dat van de zes hectare grond aan het Oostveld en de Kerkstraat recreatiegebied moet maken, is door de Raad van State vernietigd omdat de mobiliteitsstromen onvoldoende onderzocht zouden zijn. "Wij blijven als schepencollege vinden dat die plek de ideale stek is voor de nieuwe recreatiezone", zegt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA). "Wij willen het plan hernemen, maar ondertussen een tijdelijke oplossing vinden op de huidige locatie aan de Herritakkerlaan. Dat wordt wellicht een kunstgrasveld. Hiervoor wordt geld vrijgemaakt in het budget van 2018."


Voetbalvoorzitter Piet Wytynck is tevreden: "Wij kunnen niet langer met achttien ploegen op één terrein spelen. Een kunstgrasveld kost ongeveer 400.000 euro. Maar als je rekent hoeveel uur we daar op gaan spelen, is dat verantwoord."


Voor de jeugdbeweging wordt gezocht naar een definitieve oplossing in de onmiddellijke nabijheid van de school. Volkshaard zou gronden willen verkopen. (JSA)