Jaar na dodelijk ongeval: vijf personen positief na Chirofuif

De politie heeft dit weekend extra maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verzekeren na de jaarlijkse Chirofuif in Ertvelde. Vorig jaar werd Julie Roelens na het feest doodgereden.
Begrafenis van Julie Roelens.
Photonews / Wouter Spillebeen Begrafenis van Julie Roelens.

Een deel van de Vaartstraat-West was voorbehouden voor voetgangers en fietsers.  De politie van Assenede-Evergem hield ook extra controles op verdovende middelen in het verkeer. Vier bestuurders hadden te veel gedronken, één persoon zat met drugs achter het stuur.

 "Voor mijn dochter komen de maatregelen natuurlijk te laat", reageerde Stephane Roelens, de vader van Julie, vorige week in onze krant. "Maar nu worden er tenminste maatregelen genomen, en dat vind ik goed. Zo kan een volgend slachtoffer misschien vermeden worden."

De doodrijder van Julie werd in eerste aanleg al veroordeeld tot vier jaar cel, maar de zaak wordt eind november opnieuw beoordeeld in beroep. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.