De parel van Evergem mag wat meer blinken

EVERGEM : verkiezingen : kasteel van wippelgem.
Vollaert EVERGEM : verkiezingen : kasteel van wippelgem.
Het Kasteel van Wippelgem is dé parel van Evergem. Maar er gebeurt vandaag nog te weinig. De verschillende partijen hebben heel wat plannen. Van meer evenementen, tot een boomgaard en een hondenlosloopweide.

Nu al zijn er elk jaar zowat 140 huwelijken en 110 vieringen van jubilarissen in het kasteel. Zowat alle partijen in Evergem zijn overtuigd dat er veel meer uit het cultureel erfgoed te halen valt. Het kasteeldomein van 27 hectare biedt een pak extra mogelijkheden”, zegt burgemeester Joeri De Maertelaere (N-VA). “Het domein moet in de toekomst nog meer de ‘place to be’ worden voor elk van onze inwoners. We gaan de parkfunctie uitbreiden met drie hectare extra bos. Meer mogelijkheden voor groene recreatie: wandelpaden, fietspaden en een joggingparcours. Er komt een evenementenweide, een kinderboerderij en een losloopweide voor honden. Er komt ook een boomgaard met oude fruitrassen en een educatief programma voor scholen. De aankoop van het kasteel was destijds de juiste keuze. Partijen die destijds de aankoop niet wilden goedkeuren maakten een historische vergissing, en willen daar nu liever niet meer aan herinnerd worden.”

Ook Groen hoopt dat de uitbouw er snel komt. “Uit de inspraak met de bevolking kwamen goede ideeën”, zegt Kathleen Pisman. “Een zorgboerderij, een uitbreiding met extra bos, een deeltuin met inheemse groenten- en fruitsoorten. Ideeën die wij stuk voor stuk steunen.”

CD&V wil van het Kasteel van Wippelgem een echt toeristisch knooppunt maken, en ook de groene long van de gemeente. “Het koetshuis willen we uitbouwen tot een volwaardige evenementenzaal”, zegt Lucas Van Der Meersch. “Wij willen er ook een kinderboerderij, speelbos en hondenweide, en willen extra evenementen promoten. Er moet in de buurt ook een fietspadennet komen.”

Johan Van Hove van Sterk wijst op de snelheid van het uitvoeren van het beheersplan. “Er is een plan voor het kasteel. De gemeente moet gewoon snel werk maken van de uitvoering, want dat laat echt te lang op zich wachten”, klinkt het nog.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels