Busje moet senioren uit isolement halen

Nieuw seniorenbusje vol reclame van plaatselijke handelaars.
Foto Joeri Seymortier Nieuw seniorenbusje vol reclame van plaatselijke handelaars.
Het OCMW van Evergem laat vanaf 1 oktober een seniorenbusje rond rijden om senioren en mensen met een beperking uit hun isolement te halen.

Het minibusje staat vol met reclame van Evergemse bedrijven en horecazaken. Er is plaats voor acht passagiers en de bus is ook aangepast om een rolstoel mee te vervoeren. "De bus wordt in eerste instantie ingezet voor 'samen eten' en 'samen boodschappen doen'", zegt voorzitter Kurt Moens (N-VA). "Op dinsdag en donderdag worden mensen in Doornzele en Rieme opgehaald om samen een middagmaal te eten. De mensen van Rieme gaan eten in het woonzorgcentrum Ten Oudenvoorde en mensen van Doornzele eten in het lokaal dienstencentrum in Evergem-centrum. Op vrijdagvoormiddag brengt de bus de deelnemers naar de supermarkt om samen boodschappen te doen. Er is voldoende begeleiding om de mensen te helpen bij het op- en afstappen en bij de boodschappen zelf. De deelnemers van Rieme gaan winkelen in Ertvelde, de deelnemers van Doornzele winkelen in Evergem-centrum."


Deelnemers moeten minimum 70 jaar zijn, minder mobiel zijn of onvoldoende zelfredzaam zijn. Een rit kost 1 euro, heen en terug. Voor de maaltijden betaal je 7 euro. Inschrijven: 09/269.76.10. (JSA)