Aurélie (27) start thuisoppasdienst voor dieren

Aurélie Seghers start met een thuisoppas- en uitlaatdienst voor honden en andere huisdieren.
Foto Moens Aurélie Seghers start met een thuisoppas- en uitlaatdienst voor honden en andere huisdieren.
Aurélie Seghers (27) uit Evergem start met Animalia Care een bijzonder bedrijfje op. Ze laat zich betalen om hondjes uit te laten of om thuis op je huisdier te 'babysitten'. "Beter dan je hond naar een pension te brengen", zegt ze.

Aurélie studeerde Saxofoon aan het Conservatorium van Gent en werkt in het kunstonderwijs Muda in Evergem. Maar omdat ze ook iets met dieren wilde doen, volgde ze een opleiding 'uitbater honden- en kattenpension' bij Syntra. "Een pension starten kost veel geld en het is moeilijk om de juiste locatie te vinden en nodige vergunningen te krijgen. Veel baasjes hebben ook moeite met het idee om hun huisdier naar een pension te brengen wanneer ze met vakantie zijn. Daardoor kwam ik op het idee om de service van een pension gewoon bij de mensen aan huis te brengen", vertelt Aurélie. "Het gaat niet alleen om honden, maar ook om katten, vogels en zelfs vissen. Een huisbezoek duurt dertig minuten en het baasje kiest zelf hoeveel keer ik langs moet komen. Daarbij krijgt het dier gezelschap, aandacht en de basisverzorging. Ik bied ook een uitlaatdienst aan voor honden waarbij de mensen kunnen kiezen tussen een korte of lange wandeling. Daarnaast is er nog een taxidienst die je dier kan vervoeren als je zelf niet vrij bent."


Maar wat kost zo'n luxedienst nu? "Veel hangt af van de vraag van de klant", zegt Aurélie. "Een gewoon huisbezoek kost 10 euro in de week en 14 euro 's avonds na 20 uur of tijdens de weekends. Wanneer meerdere bezoeken gevraagd worden, zijn er andere prijzen. Een wandeling van een half uur kost standaard 10 euro. De taxidienst start vanaf 10 euro. Op mijn website is de hele prijslijst te vinden."


Meer info is te vinden op www.animaliacare.be of op het nummer 0486/07.17.83. (JSA)