Ga naar de mobiele website
^ Top

"Het goede doel en voetbal, dat werkt"

EX-TRAINER VERLOOT GESIGNEERDE SHIRTS

Frank De Clerck en burgemeester van Evergem Joeri De Maertelaere, die peter is van de actie.
Foto ASD Frank De Clerck en burgemeester van Evergem Joeri De Maertelaere, die peter is van de actie.
Doornzelenaar Frank De Clerck (50) koppelt zijn liefde voor voetbal aan het goede doel. Wie een steunkaart koopt, maakt kans op een gesigneerde voetbalshirt van José Izquierdo of een matchbal van KAA Gent. De opbrengst gaat naar het Kinderkankerfonds.

Frank De Clerck uit Doornzele weet hoe hij mensen enthousiast moet maken voor een inzamelactie voor het goede doel. Wie een steunkaart van 2,5 euro koopt, maakt kans op een gesigneerde voetbalshirt of een wedstrijdbal van vijf Belgische topclubs. Welke voetbalfan wil nu niet rondlopen met een gesigneerde shirt van José Izquierdo (Club Brugge), Olivier Deschacht (Anderlecht), Brecht Dejaegere (AA Gent), Killian Overmeire (Sporting Lokeren) of Landry Dimata (KV Oostende)? "De opbrengst gaat naar het Kinderkankerfonds", zegt Frank.


"Een deel van de opbrengst schenk ik ook aan het steunfonds voor Pascal Jacobs, een voormalige speler van AA Gent die zwaar getroffen is door het syndroom van Guillain-Barré, een zeldzame zenuwaandoening. Ik heb vijfduizend steunkaarten laten drukken en die zijn al bijna allemaal de deur uit. Het is ongelofelijk hoeveel steun ik krijg, zowel van de clubs als vrienden en sympathisanten. Voetbal en het goede doel, uit ervaring weet ik dat de combinatie werkt."

Lijdensweg

De voormalige voetbaltrainer bij onder andere Bassevelde, Evergem en Wetteren is niet aan zijn proefstuk toe. In 2012 heeft Frank zijn eerste actie 'Voetballers strijden tegen kanker' georganiseerd waarmee hij 17.500 euro heeft opgehaald. "In mei 2011 ben ik mijn beste maat verloren aan botkanker. Twee jaar heb ik de lijdensweg meegemaakt van een vriend waarmee ik 35 jaar had opgetrokken. De laatste maanden kwam ik regelmatig naar de palliatieve eenheid van het Jan Palfijn-ziekenhuis in Gent. Ik was zo aangegrepen door wat die mensen daar doen dat ik besloot hen te helpen. Veertig ploegen uit de regio Gent hebben zich toen achter het initiatief geschaard. De peter van de actie was toen de Gentse sportschepen Christophe Peeters."

Kinderkankerfonds

"Voor mijn tweede actie heeft de Evergemse burgemeester Joeri De Maertelaere zich als peter aangemeld. Ik heb geen rechtstreekse link met het Kinderkankerfonds, maar ik vind dat er voor die kinderen niet genoeg kan gedaan worden. Veel mensen vinden kanker erg en iedereen kent wel iemand die de ziekte heeft, maar toch zijn er maar weinig mensen die actie ondernemen. Ik wil daarom jaarlijks een actie organiseren. Deze tombola loopt nog tot zondag 4 juni. Die dag worden om 12 uur de prijzen geloot aan het voetbalveld van JAGO Sint-Amandsberg."


Wie de actie wil steunen, kan een kaart bestellen bij Frank via prince@telenet.be of op 0483/23.43.46.Meld een bug