Voetballertjes U11 FC Mere speelden spannende interland tegen Japanse bezoekers

De U11P namen het op tegen een ploeg Japanse voetballertjes.
Koen Moreau De U11P namen het op tegen een ploeg Japanse voetballertjes.
De U11P van FC Mere speelden donderdagavond op het kunstgrasveld van Steenberg een heuse interland. 

Ze oefenden tegen een selectie van jeugdvoetballers uit Tokio die momenteel in het oefencentrum van de Rode Duivels in Tubize verblijven op uitnodiging van Adidas International.

De jongens van FC Mere leken in het begin wat onder de indruk van de Japanners en stonden na het eerste kwartier 0 – 2 achter. Gaandeweg kwamen ze beter in de wedstrijd en met de rust stond het 4-3 voor de thuisploeg. Na de pauze namen de Japanners het initiatief terug over en liepen uit tot 4-7. 

De jongens van trainer Bert Souffriau lieten hun kopjes echter niet hangen en bleven geloven in de overwinning. Ze zorgden voor een heus slotoffensief en kwamen zo terug tot 7 – 8. FC Mere kreeg nog enkele kansen en de gelijkmaker spatte twee minuten voor tijd uiteen op de deklat.

Op de counter kon de Japanse selectie nog scoren. Zo eindigde de wedstrijd op 7-9. Beide teams speelden een mooie en sportieve wedstrijd waardoor het een ervaring om nooit te vergeten werd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.