Snoep en gebak centraal: Chocolatiers starten crêperie en binnenspeeltuin FunnyDay

Gauthier en Marianne leven zich uit met het ballenschietspel.
Koen Moreau Gauthier en Marianne leven zich uit met het ballenschietspel.
Marianne Migliorato (40) en Gauthier Wafflard (36) uit Erpe maken vanaf 2019 in Erondegem hun droom waar. Het koppel start er in het gebouw van de vroegere kledingzaak Faro, later Stanley’s Jungle Grill, langs de Gentsesteenweg een eigen crêperie en binnenspeeltuin. 

De twee zijn intussen bijna acht jaar actief in bijberoep met pannenkoeken en andere lekkernijen op kerstmarkten, verjaardagsfeestjes en babyborrels. “Maar al die tijd keken we vooral uit naar een geschikte locatie om dichtbij huis een eigen crêperie te starten”, vertellen ze. Lekkernijen maken zit hun dan ook in het bloed. Marianne werkt als chocolatier bij pralineproducent Neuhaus. Gauthier werkt als chocolatier bij snoepfabriek Van Damme in Wetteren. “Wij gaan dan ook voor kwaliteitsproducten. Voor onze chocolademelk en andere chocolade gebruiken we steeds materiaal van Callebaut, maar ook onze suikerspinnen en popcorn zijn aanraders.”

Binnenspeeltuin

Doordat ze de laatste jaren zelf met hun tweeling Arthur en Felecia (beiden 9) heel wat binnenspeeltuinen afschuimden, besloten ze hun crêperie te combineren. “In de meeste van de bestaande speeltuinen verveel je je als ouder en zit je in de koude. Hier kan je in de warmte naar buiten kijken en van iets echt lekker genieten. Voor jarigen hebben we bovendien een speciale VIP-ruimte”, luidt het. De kinderen zullen zich niet vervelen. “We hebben heel veel speelruimte opgedeeld in een babyzone voor de kleinsten en tal van zones voor de grotere kinderen.” Zo zijn er supersnelle glijbanen, een klimparcours, een ballenbad, een speelgoedspuwende vulkaan, reuzegezelschapsspelen, een ballenschietspel en een speciale toren geschikt voor vrije val. “Enkelen daarvan zijn perfect geschikt om samen met de ouders te doen, want ook die willen zich al eens amuseren”, knipoogt Gauthier net voor hij zelf de vrije val demonstreert.

Proefdraaien

Na twee maanden voorbereidende werken is de officiële opening dit weekend. “Zondag en maandag zullen we wellicht al proefdraaien, maar de echte start is op woensdag 2 januari.” Vanaf dan kan je er elke vakantiedag van 11 tot 19 uur. Tijdens de schoolweken is FunnyDay elke woensdagnamiddag open van 12 tot 18 uur, vrijdag van 16.30 tot 20 uur, zaterdag van 11 tot 19 uur en zondag van 11 tot 18 uur. Meer info: www.funnyday.be of 0471/18.88.14.

Gauthier en Marianne maken samen hun droom waar met een eigen crêperie/binnenspeeltuin.
Koen Moreau Gauthier en Marianne maken samen hun droom waar met een eigen crêperie/binnenspeeltuin.
De binnenspeeltuin beschikt over klimroutes en snelle glijbanen.
Koen Moreau De binnenspeeltuin beschikt over klimroutes en snelle glijbanen.
Samen met mama of papa in vrije val naar beneden: dat doe je hier.
Koen Moreau Samen met mama of papa in vrije val naar beneden: dat doe je hier.
Gauthier en Marianne maken samen hun droom waar met een eigen crêperie/binnenspeeltuin.
Koen Moreau Gauthier en Marianne maken samen hun droom waar met een eigen crêperie/binnenspeeltuin.
Aan de verbruikzaal werd bijzondere aandacht gegeven.
Koen Moreau Aan de verbruikzaal werd bijzondere aandacht gegeven.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.