Politie pakt dievenduo op dat badkuipen van weides steelt

De politie legde de aanhangwagen waarop de badkuipen stonden aan de klem.
Facebook De politie legde de aanhangwagen waarop de badkuipen stonden aan de klem.
Langs Sprinkel in Aaigem kon de politie van Erpe-Mere/Lede donderdagavond omstreeks 22.30 uur een dievenduo gespecialiseerd in badkuipen oppakken.

“Het betrof twee mannen die met een voertuig met aanhangwagen werden aangetroffen, waarop vijf badkuipen stonden”, bevestigt commissaris Marc Ducquet van de politiezone Erpe-Mere/Lede. De politie kwam de mannen op het spoor nadat een alerte buurtbewoonster een GMC jeep met gedimde lichten in een veldbaan aan Landries opmerkte, zag hoe ze in het donker een bad uit een weide namen en daarop de politie verwittigde. Eerder deze week werden ook al drie badkuipen gestolen in Denderhoutem.

“We vermoeden dat de daders de badkuipen verkochten als oud ijzer”, aldus de politie. “Met een prijs van 0,18 euro per kilogram en gewichten variërend tussen de 40 en 140 kilogram, reken dus op 20 à 25 euro per badkuip, lijkt dit niet echt een rendabele bezigheid. Bovendien controleren we heel sterk op wat bij ons afgeleverd wordt”, reageert een opkoper uit de regio.

“Omdat niet duidelijk is waar de diefstallen gebeurden en of er precedenten waren, doen we een oproep naar mensen die een gelijkaardige diefstal meemaakten.” Benadeelden worden verzocht de politie te contacteren via 053/60.64.64.

De dieven viseerden badkuipen op weides die dienst deden als drinkbakken.
Google Streetview De dieven viseerden badkuipen op weides die dienst deden als drinkbakken.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Louis Verdonck

    Hoezo niet lucratief? Per badkuip 20-25 euro, heb je er 10 op een nacht dan is dat 250 euro. Dat noem ik dus wel degelijk lucratief! Wie verdient er nu 250 euro per dag?