Nieuwe wagens voor politie

Burgemeester Hugo De Waele krijgt de sleutels van de nieuwe wagen overhandigd.
Foto Frank Eeckhout Burgemeester Hugo De Waele krijgt de sleutels van de nieuwe wagen overhandigd.
Politie Erpe-Mere/Lede heeft vier nieuwe voertuigen in gebruik genomen. Eén van die voertuigen is een Volvo V90, die zal worden ingezet voor de Interventie- en Projectwerking, alsook voor de Verkeersdienst.

"Dit gloednieuwe politievoertuigtype zal de komende jaren in verschillende politiezones opduiken als standaard interceptievoertuig. "Wij waren echter de eerste politiezone in het land die een bestelling van dit type plaatste. Het voertuig onderscheidt zich van de standaardversie omwille van de exclusieve uitrusting met een police pack (versterkte ophanging, remmen, bijkomende kreukelzone, signalisatiemogelijkheden).


Uiteraard werden ook enkele specifieke wensen van de politiezone opgenomen in de uitrusting, zoals het ontvangen van 'hits' die door het lokale ANPR-netwerk worden gedetecteerd. We zijn ervan overtuigd dat het noodzakelijk is om de politiezone voldoende uit te rusten om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Daarom is investeren in mensen, in infrastructuur en in logistiek een belangrijke prioriteit van het huidig politiebeleid", zegt burgemeester van Erpe-Mere en voorzitter van het politiecollege Hugo De Waele. (FEL)