Koppel net op tijd wakker: achterbouw uitgebrand op vrijdag de 13e

Het is niet duidelijk hoe het vuur ontstond.
Koen Moreau Het is niet duidelijk hoe het vuur ontstond.
Voor Lieven Hendrickx en Annicq Heymans uit Erpe was vrijdag de dertiende een ongeluksdag. Rond 4.30 uur werden ze wakker doordat de houten achterbouw van hun huis langs de Leedsesteenweg in brand stond. "We dachten eerst dat het aan het regenen was", vertellen ze.

De koffers stonden klaar om op reis te gaan en alle elektriciteit was afgekoppeld. Toch brak vrijdagochtend brand uit vlakbij benzinestation Gabriëls aan de Leedsesteenweg. "Ik heb geen flauw idee hoe de brand kon ontstaan, maar ik weet wel dat we net op tijd wakker waren", vertelt Lieven Hendrickx.


De man werd door zijn echtgenote Annicq gewekt. "Ik was wakker geworden door het geknetter, maar dacht dat het regende. Doordat ik met een masker slaap, merkte ik de rook niet op", aldus Annicq.

Op reis

Toen ze door het raam keek, besefte ze meteen hoe laat het was en maakte ze haar man wakker. "Een geluk, want doordat we vandaag op reis vertrekken had ik uitzonderlijk een 'slapertje' genomen", vertelt die. Het koppel ging naar buiten en verwittigde de brandweer. "Eerst had ik enkel mijn schoenen en handtas bij me, maar in een reflex heb ik nadien onze reiskoffer nog meegenomen van aan onze achterdeur. Zo hadden we minstens nog propere kleren", vertelt Annicq.


De toegesnelde brandweermannen van Aalst en Lede konden niet vermijden dat de achterbouw waarin de mazouttank stond volledig uitbrandde. De aanpalende veranda liep slechts lichte schade op. Niemand geraakte gewond. (KMJ