Kledingverkoopster (77) krijgt stijladvies van Jani

JEANNINE EN FILIP DONDERDAG TE ZIEN IN 'ZO MAN, ZO VROUW'

Jani Kazaltzis op bezoek bij Jeannine en Filip. Zij trekken er steeds assorti op uit.
repro Frank Eeckhout Jani Kazaltzis op bezoek bij Jeannine en Filip. Zij trekken er steeds assorti op uit.
Stijlgoeroe Jani Kazaltzis kwam onlangs op bezoek in de kledingwinkel van Jeannine Lammens (77) in Burst. Niet om zijn garderobe uit te breiden, maar wel om de zaakvoerster en haar 26 jaar jongere vriend Filip te restylen voor het tv-programma 'Zo Man, Zo Vrouw'. "Voor Jani zijn ideeën op ons losliet, heb ik hem aangekleed met kleren uit mijn boetiek. Al weet ik niet of hij tevreden was over de outfit", schatert Jeannine.

In zijn missie om de wereld te bevrijden van lelijke fleeces, krakende Crocs en foute leggings, streek Jani onlangs neer bij kleding Jeannine aan het station in Burst. Deze kwieke oma van 77 zit al zowat vijftig jaar in de textielsector. Ze jongleert met trends en kleurencombinaties, maar die zijn daarom niet per se anno 2017. Samen met haar vriend Filip (51) reist Jeannine elke week naar de Brusselse Trade Mart om er te neuzen tussen duizenden kledingcollecties. De meest opvallende stukken komen in haar boetiek terecht. Of in hun kleerkast. Al is hun garderobe er wel eentje waar schlagerzangers jaloers op zouden zijn.

Jeannine in een roze bui.
repro Frank Eeckhout Jeannine in een roze bui.

Assorti

"Wij houden dan ook niet van doordeweekse kleding. Als we iets aantrekken moet het speciaal zijn. En vooral... assorti met elkaar. Als ik iets rood aantrek, doet Filip dat ook. Elke week trekken we dan mooi uitgedost naar dancing Parasol in Velzeke. Het kan dus heel goed zijn dat je ons daar als gele kanaries over de dansvloer ziet fladderen", lacht Jeannine. Het was daar in Velzeke dat de mensen van VIJF op Jeannine en haar vriend botsten.


"Ze waren op zoek naar een speciaal koppel voor het programma 'Zo Man, Zo Vrouw'. Toen ze ons zagen, waren ze meteen enthousiast. Toch zijn ze nog een viertal keer naar de winkel geweest vooraleer het licht op groen ging."

De lange haren van Jeannine werden door het team van Jani heel wat ingekort.
Frank Eeckhout De lange haren van Jeannine werden door het team van Jani heel wat ingekort.

Drie opnamedagen

Jeannine en Filip beleefden daarna drie onvergetelijke opnamedagen. "De eerste dag werd er gefilmd in de winkel en mocht ik Jani restylen. Dat was niet moeilijk, want zangers als Danny Fabry zijn hier vaste klant. Ik weet dus wat die artiesten graag zien. Daarna was het de beurt aan Jani. Hij kreeg van ons carte blanche. We trokken een dag naar Sint-Niklaas en een dag naar Antwerpen. Ik kreeg niet enkel een nieuwe outfit, ook mijn look veranderde. Mijn klanten vinden de metamorfose alvast geslaagd."


Voor Jani heeft Jeannine niets dan lof. "Op tv vond ik hem al sympathiek. En dat is hij ook in het echt. Jani is een hele leuke man. Hij mag meteen bij mij in de winkel komen werken om wat stijladvies te geven aan de klanten", besluit Jeannine met een knipoog.


Of het Jani lukt om Jeannine en Filip niet meer assorti de wijde wereld in te sturen, kan je donderdag om 20.35 uur zien op VIJF.