Kerststal voor tiende (en bijna laatste) keer voor kerk: jonge garde springt bij

Er werden opnieuw voldoende bereidwillige handen gevonden om de kerststal voor de kerk van Vlekkem te plaatsen.
Koen Moreau Er werden opnieuw voldoende bereidwillige handen gevonden om de kerststal voor de kerk van Vlekkem te plaatsen.
Ondanks het druilerige weer werd voor de Sint-Lambertuskerk van Vlekkem zondagochtend  de kerststal geplaatst. Even leek het dat de tiende tevens ook de laatste verschijning van de kerststal naast het beeld van ‘de sopeter’ zou worden.

“We worden een jaartje ouder waardoor het voor ons niet meer haalbaar is “, vertellen bezielers Christiaan Van De Steen en Harry De Winne. Gelukkig werd er net op tijd hulp gevonden bij de jongere garde. “Ik kreeg een telefoontje van Christiaan en wil graag helpen”, vertelt Jan Van Den Bossche die drie jaar geleden in Vlekkem kwam wonen. Door de hulp komt er dus geen einde aan het initiatief dat tien jaar geleden ontstond op aangeven van Leo Scheerlinck. “We zijn blij dat ons initiatief blijft verstaan”, luidt het. Tevens wordt er ook gedacht aan een doorstart van de rommelmarkt. Die werd dit jaar – bij gebrek aan organisatoren - beperkt tot een garageverkoop.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.