Hidden Cash Belgium is hype

INTERNETMARKETEER VERSTOPT GELD EN GEEFT TIPS AAN VOLGERS OP SOCIALE MEDIA

Ilse Himschoot verstopt cash geld op verschillende plaatsen in het land.
Claudia Van Den Houte Ilse Himschoot verstopt cash geld op verschillende plaatsen in het land.
Ilse Himschoot (34) uit Erpe is de vrouw achter de Facebookpagina 'Hidden Cash Belgium'. Zij verstopt cash geld op verscheidene plaatsen in het land. De locaties van de enveloppen kunnen worden achterhaald door tips die via Facebook en Twitter worden gegeven.

De Facebookpagina 'Hidden Cash Belgium' is pas enkele dagen actief maar had gisterennamiddag al meer dan 1.300 likes. Volgers krijgen tips over een bepaalde locatie waar er een enveloppe met cash geld te vinden is. "Het concept ontstond in de Verenigde Staten", vertelt Ilse Himschoot. "Ik ben er in België mee gestart voor de fun, om mensen te doen lachen en omdat ik het een leuk concept vind om met tips via sociale media geld te gaan zoeken. Waar ik zelf het geld vandaan haal? Van sponsors. Hun logo staat telkens op de enveloppe en ze worden vermeld op de Facebookpagina, die veel fans heeft. Momenteel heb ik twee sponsors - lingerie Schauvliege en Zelfbouwmarkt - en kan ik voorlopig nog 500 euro aan cash geld verstoppen. Daarmee zou ik in principe nog 20 enveloppes (van 25 euro, red.) kunnen vullen, maar de bedragen zullen telkens variëren tussen 25 en 100 euro. Ik krijg trouwens berichtjes van mensen die spontaan willen sponsoren. Ik ga ermee door tot het geld op is. Wat ik er zelf aan verdien? De sponsorgelden belanden integraal in de enveloppes."


Ilse is zelf actief in de marketing-sector. "Ik heb een eigen bedrijf waarmee ik bedrijven help op sociale media. Als je het gewoon bent om met sociale media te werken, dan weet je wel wat er aanslaat. Ik heb ook contacten met mensen die veel volgers hebben in België. Zo zal het nog sneller verspreiden."


De Facebookpagina heeft alsmaar meer succes. "In het begin geloofde men niet dat er effectief geld te vinden was. Nu merk ik dat het overal een beetje leeft. Ik zie het aantal volgers op de Facebookpagina elke tien minuten stijgen." De eerste enveloppe met 30 euro was verstopt op de Oude Vismarkt in Aalst en werd gevonden door twee jonge Aalstenaars. Gisteren werd de tweede enveloppe met 25 euro gevonden door Anne-Sophie Vanlerberghe (21) uit Haaltert in Zelfbouwmarkt in Ninove. "Ik heb de Facebookpagina vanmorgen (gisteren, red.) ontdekt", vertelt ze. "Toen ik hoorde dat de volgende enveloppe in Ninove te vinden was - wat maar een kwartiertje rijden is van Haaltert -, ben ik de pagina blijven volgen. Het geld zat verstopt in het diepvriesvak van een koelkast aan de ingang van de winkel. Ik was niet de eerste die in die koelkast keek. Anderen hadden ook al gekeken maar waren het diepvriesvak vergeten. Ik had dus eigenlijk heel veel geluk."


Gisteren werd er ook nog geld in Groot-Bijgaarden verstopt. "De locaties zullen goed verspreid zijn", aldus Ilse. "De plek waar ik de enveloppes verstop, kies ik door tips te vragen aan mensen die ik vertrouw of gewoon door via Google te zoeken naar bekende plekken in een gemeente. Als ik merk dat de locatie na een uur nog niet werd gevonden, post ik een nieuwe tip. Het mag niet te moeilijk zijn, zodat het geld zeker wordt gevonden."

Anne-Sophie Vanlerberghe vond gisteren 25 euro in Zelfbouwmarkt Ninove.
repro Claudia Van Den Houte Anne-Sophie Vanlerberghe vond gisteren 25 euro in Zelfbouwmarkt Ninove.