Bestuurder en passagier al liftend op de vlucht na ongeval op E40

.
Photo News .
Iets voor 7 uur botste vlak voor de afrit van de E40 richting kust in Erpe-Mere een wagen met Franse nummerplaat tegen een andere wagen. De bestuurder en een inzittende versierden meteen een lift om weg te vluchten.

Het ongeval gebeurde toen een van de betrokken wagens een manoeuvre wou maken ter hoogte van de brug over de Loskadestraat. De wagens raakten elkaar en de wagen met Franse nummerplaat kwam tot stilstand tegen de middenberm. Niemand geraakte gewond, maar de aanrijdende bestuurder en zijn passagier namen de benen en versierden een lift. Ooggetuigen die dat zagen gebeuren, noteerden de nummerplaat van die wagen waardoor de Wegpolitie de chauffeur via diens echtgenote kon bereiken.

"De wagen bevond zich toen al in Zwijnaarde", aldus de Wegpolitie. De chauffeur werd gevraagd zijn passagiers af te leveren bij de verkeerspost in Gentbrugge. Toen de lifters dat in de smiezen kregen, verplichtten ze de chauffeur in de buurt van het UZ van Gent te stoppen waarna ze opnieuw de benen namen. Waarom het duo, dat nog steeds opgespoord wordt, op de vlucht ging is niet duidelijk.

Bij het ongeval raakte niemand gewond en de vluchters gebruikten geen geweld. Ter hoogte van Erpe-Mere was de linker- en middenrijstrook een tijdlang versperd. Dat veroorzaakte flink wat fileleed.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jo vandenberghe

  We mogen gaan stemmen,en aangezien deze regring op ALLE punten meer dan gebuisd is tijd voor de echte verandering?

 • maurice snelders

  Alles dank zij de straffeloosheid van onze minister van justitie

 • Dirk Bytebier

  Nog vergeten aan toe te voegen stem aub allen op de juiste binnen kort !! Wie niet dom is of het ook kotsbeu is begrijpt het heel zeker wel .

 • Dirk Bytebier

  Zoals altijd daders zijn spoorloos ! Heel waarschijnlijk wagen gestolen geen rijbewijs van alles op hun kerfstok wat loopt eigenlijk nog rond in belgie , in plaats van hoofdstad van Europa is criminelen stad beter geplaatst meen ik

 • Dirk GEELEN

  Je ziet ook nimmer de WEGPOLITIE nog. Enkel snelheids controle en dan tegenwoordig traject controles. Waar zitten de motorrijders van weleer?