Shutterstock / HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock / HLN

ENERGIECRISIS. Denkt u geen recht te hebben op een extra gemeentelijke energiepremie? Een dubbelcheck kan een mooie zakcent opleveren

REGIODe lokale premies die uw gemeentebestuur aanbiedt, blijven veelal onder de radar, tegenover de wat bekendere VerbouwPremie van de Vlaamse Overheid. 30 procent van de lokale besturen beweert nochtans zo'n premies aan te bieden. Dat blijkt uit onze Grote Energierondvraag bij 290 gemeenten. Een extra steekproef leert ons dat het aantal gemeentelijke premies eigenlijk nog hoger ligt. 200 euro premie voor een paar vierkante meter isolatie is in sommige gemeenten erg snel verdiend.

 1. INTERVIEW. Sterrenslager Hendrik Dierendonck over de uitdagingen van zijn vak: “De toekomst van beenhouwerijen ligt in specialisatie, ambacht en kwaliteit”
  PREMIUM
  Brussel

  INTERVIEW. Sterrensla­ger Hendrik Dierendon­ck over de uitdagin­gen van zijn vak: “De toekomst van beenhouwe­rij­en ligt in specialisa­tie, ambacht en kwaliteit”

  2022 was een echt prijzenjaar voor Hendrik Dierendonck. Met sterrenzaak Carcasse bekleedt hij tegenwoordig de 8e plaats in de ‘Worlds 101 best steakrestaurants’. Van datzelfde restaurant steeg de rating in Gault&Millau van 13,5 naar 14. En in december sleepte de ambachtsman een gouden en zilveren medaille in de wacht op de ‘World Steak Challenge’. Maar ondanks de successen blijft de West-Vlaamse beenhouwer vooral trouw aan zijn principes. We praten met hem over passie, de toekomst van vlees eten en de Brusselse winkels.
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.