Afbraakwerken WZC Sint-Vincentius gestart

De bekende voorgevel van het WZC Sint Vincentius, langs de Dorpstraat, zal verdwijnen
Alfons Schryvers De bekende voorgevel van het WZC Sint Vincentius, langs de Dorpstraat, zal verdwijnen
Aan de Dorpstraat, in het centrum van Ekeren, zijn de afbraakwerken gestart aan het woon-zorgcentrum Sint-Vincentius. Zowel de bekende voorgevel als het aanpalende appartementsgebouw gaan tegen de vlakte.

In een eerste fase was er voor een nieuw rusthuis werd al een vleugel opgetrokken aan de Frans Lenaertsstraat. Alle bewoners van het woon-zorgcentrum kregen daar al een nieuwe moderne kamer. Nu start de afbraak van het bekende gebouw aan de Dorpstraat. Om de impact op het verkeer, op de drukke gewestweg, te beperken zal het werfverkeer verlopen via de Molenaarstraat en Molenstraat. De oude gebouwen worden beetje bij beetje langs achter afgebroken. Zo kan de hinder in de Dorpstraat tot een minimum worden herleid. Voor deze werfroute wordt de Molenaarstraat afgesloten ter hoogte van de Patronaatstraat en wordt in de Molenaarstraat dubbelrichtingsverkeer ingevoerd. Om het werfverkeer veilig te laten verlopen, worden er ook enkele parkeerplaatsen tijdelijk geschrapt in de Molenaarstraat en Molenstraat. In de Dorpstraat zal op een gegeven moment een deel van het voetpad worden ingenomen als veiligheidsmarge. Hier komt ook tijdelijk een hoogspanningscabine te staan. Die zorgt niet voor stroom voor het WZC, of de werken, maar wel voor de stroomverdeling in de helft van Ekeren. Het nieuwe gebouw zal plaats bieden aan een woon-zorgcentrum voor 104 personen, een dagopvang, 20 assistentiewoningen en commerciële ruimtes op de gelijkvloerse verdieping aan de Dorpstraat. Er komt ook een ondergrondse parking met 68 parkeerplaatsen. De nieuwbouwwerken zullen ongeveer twee jaar duren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.