David Lieberman overleed op 96-jarige leeftijd.
Volledig scherm
PREMIUM
David Lieberman overleed op 96-jarige leeftijd. © Joods Actueel

“Een geliefd leider is heengegaan”: Joodse gemeenschap rouwt om Antwerpse opperrabbijn David Lieberman (96)

Antwerpen“Een erudiet man, een bescheiden persoonlijkheid, een geëngageerde rabbijn én een geliefd leider is heengegaan.” De Joodse gemeenschap in Antwerpen rouwt om het verlies van opperrabbijn David Lieberman. Hij werd 96.

 1. Opnieuw pand gekraakt in Brussel: 70-tal asielzoekers in toekomstig crisiscentrum, hulporganisaties mogen naar binnen

  Opnieuw pand gekraakt in Brussel: 70-tal asielzoe­kers in toekomstig crisiscen­trum, hulporgani­sa­ties mogen naar binnen

  Een 70-tal asielzoekers is zondagnamiddag ingetrokken in de toekomstige kantoren van het Nationaal Crisiscentrum nabij het Brusselse Noordstation. Het gaat om de mensen die vrijdag werden weggestuurd uit de leegstaande gebouwen op de Havenlaan. “De opvangcrisis is ook een nationale crisis”, klinkt het ter plaatse. “We hopen dat de overheid eindelijk de ernst inziet van de problematiek, en een permanente oplossing voorziet." Intussen zijn ook hulporganisaties aangekomen. Zij brengen de asielzoekers voedsel en matrassen.
  Brussel
 2. Eerste Brusselse whisky rijpt in Koekelberg: “Over drie jaar zal je kunnen proeven”
  PREMIUM

  Eerste Brusselse whisky rijpt in Koekelberg: “Over drie jaar zal je kunnen proeven”

  Bij brouwerij en distilleerderij ‘Tipsy Tribe’ in Koekelberg rijpt de allereerste Brusselse whisky op houten vaten. De whisky, in Amerikaanse stijl, zal over drie jaar te proeven zijn door het grote publiek. Intussen kunnen Brusselaars en bezoekers genieten van het overige assortiment van het echtpaar Aylin en Daniel Fastenau. Zo brachten ze eerder al verschillende biertjes, gin en vodka op de markt.
  Brussel