Zonneheem heeft twee nieuwe busjes om senioren te vervoeren

Schepenen Freddy Depuydt en Christophe De Waele testen de lift om de rolstoelen gemakkelijk in het busje te krijgen.
Joeri Seymortier Schepenen Freddy Depuydt en Christophe De Waele testen de lift om de rolstoelen gemakkelijk in het busje te krijgen.
Dienstencentrum Zonneheem in Eeklo neemt twee splinternieuwe busjes in gebruik om de senioren te vervoeren.

Het project ‘Vervoer op maat’ zorgt er voor dat mindermobiele senioren toch nog uit hun huis kunnen komen. Achttien jaar geleden werd de ‘taxidienst’ gestart, en in 2004 werd het eerste busje gekocht. “De twee busjes zijn nu tot op de draad versleten, dus zijn er nu twee nieuwe busjes”, zegt Carlo Roegies. “Die rijden op CNG en zijn dus een pak milieuvriendelijker. Ze zijn ook uitgerust met de nieuwste technieken, zodat het veel gemakkelijker wordt om mensen met een rolstoel in en uit het busje te krijgen.”

Vorig jaar werd door ‘Vervoer op Maat’ meer dan 90.000 kilometer gereden, tijdens 6.795 ritten. Bijna tachtig procent van de gebruikers komt uit Eeklo. Naast de voltijdse chauffeur is er nu ook een tweede halftijdse chauffeur bijgekomen.

De vrijwilligers van Vervoer op Maat bij de twee nieuwe busjes.
Joeri Seymortier De vrijwilligers van Vervoer op Maat bij de twee nieuwe busjes.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.