Zevende partij met lijst: ‘Echt voor Eeklo’

Peter Pauwels vindt 20 kandidaten voor nieuw project

Eeklo krijgt er naast SMS een tweede ‘partijloze’ lijst bij. Peter Pauwels (39) heeft een lijst met twintig kandidaten klaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De lijst heet EVE, wat staat voor ‘Echt voor Eeklo’. Met deze lijst wordt de strijd in Eeklo op 14 oktober (voorlopig) gestreden tussen maar liefst zeven partijen.
Lijsttrekker Peter Pauwels.
JSA Lijsttrekker Peter Pauwels.

Geen bekende overlopers op EVE, maar vooral mensen die het anders willen zien in Eeklo en zich daarom in de politiek smijten. Frontman Peter Pauwels heeft een verleden bij Vlaams Belang, maar die deur heeft hij een tijd geleden al achter zich dicht getrokken. “Voor een nieuwe lijst was het niet gemakkelijk om twintig enthousiaste mensen te vinden”, zegt Peter Pauwels. “Het zijn Eeklonaren uit alle lagen van de bevolking en beroepscategorieën: zaakvoerders en arbeiders, mensen met een vet diploma en mensen met een buikgevoel, zorgverleners, managers, mensen uit de horeca, jongeren en senioren. Een gezonde mix. We willen met EVE het signaal geven dat we tussen de Eeklonaren staan. Politiek is er niet enkel voor de steeds terugkerende gezichten. We zochten dan ook bewust naar nieuwe mensen die niet bang zijn om zich uit te spreken over hun stad.”

Wie is wie

Op nummer twee staat sociaal helpster Femke Blomme uit de Sint-Jozefwijk. Nummer drie is gewezen gemeenteraadslid Gunter Danel. Nummer vier is voor zaakvoerder Tom Peers uit de Raverschootstraat. Op vijf staat Patricia Vandenkerkhove uit de Galgenstraat. De andere kandidaten zijn in volgorde Christophe De Hulsters uit de wijk Kloosterakker, Sharon Coppenholle, financieel expert Raf Wittock, voltijdse mama Tania Vanhecke, buschauffeur Danny Baert, Chantal Deyne, muziekproducent Laroz Danel, de Vlaamsgezinde Emma Luckx, Nancy Vermeersch uit de horecawereld, zelfstandige Kevin De Vriendt, Michael Van Vooren uit de wijk het Kaaiken, Vicky Decock, Rita Van Cauwenberge en Nicole Berger. Lijstduwer is artiest Mark Oreel.

Geen orders

Maar voor wat staat de nieuwe partij precies? “Ik richtte de partij EVE op omdat bijzaken in Eeklo te vaak hoofdzaken worden”, zegt Peter Pauwels. “Wij willen de focus terug op de zaken die er echt toe doen. Voor ons zijn dat jobs, het aanpakken van criminaliteit en asociaal gedrag in de stad, goed onderhouden en veilige wegen, goede fiets- en voetpaden, genoeg parkeergelegenheid, ruimte voor ondernemen, meer inspraak, lagere lokale lasten en de strijd tegen armoede. Een lokale partij heeft bovendien het grote voordeel dat we onze ‘orders’ niet krijgen vanuit de Brusselse partijhoofdbureaus. Als puur lokale partij kunnen we ons eigen beleid bepalen, zonder de mogelijkheid op conflict met nationale standpunten. EVE is zo een partij die volop de kaart van Eeklo kan trekken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.