Wendy Van Wanten-superfan Firmintje (76) sterft na aanrijding aan Markt in Eeklo: “Een crème van een man”

Wendy Van Wanten samen met  Firmintje.
JSA Wendy Van Wanten samen met Firmintje.
Firmin Poelman (76), de grootste fan van Wendy Van Wanten, is vrijdagnacht om het leven gekomen bij een verkeersongeval aan de markt in Eeklo. De man wou de baan oversteken, maar werd gegrepen door een wagen. Hij overleed ter plaatse. “Hij volgde mij al toen ik nog Iris was, en Wendy Van Wanten nog niet geboren was”, reageert de zangeres geëmotioneerd. “De laatste tijd kon Firmintje moeilijker stappen, maar toch kwam hij nog regelmatig naar mijn optredens.”

De directe familie van Firmin reageert vol ongeloof. “Firmin was een geliefd persoon in Eeklo, iedereen kende hem. Was het niet van zijn juwelierszaak, dan was het wel voor zijn adoratie voor Wendy Van Wanten, of van een vriendelijk gesprekje op straat”, reageert Marianne Poelman op het overlijden van haar nonkel. “Sinds de dood van mijn vader, heb ik altijd een stukje van hem teruggevonden in Firmin, zijn broer. Nu is ook hij er niet meer, en op zo’n manier dan nog. We gaan hem missen.”

Marianne Poelman samen met haar nonkel Firmin Poelman.
RV Marianne Poelman samen met haar nonkel Firmin Poelman.

Het ongeval vond in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats in de Stationsstraat in Eeklo. Firmin wou de baan oversteken, maar werd gegrepen door een wagen die richting Maldegem reed. Hij stierf ter plaatse. De bestuurder van de wagen, een man van 65 uit Maldegem, legde nadien een negatieve ademtest af. Het parket heeft ondertussen een verkeersdeskundige en een wetsarts aangesteld, om de precieze omstandigheden van het ongeval en het overlijden te onderzoeken. 

Boterkoeken

Wendy Van Wanten reageerde zaterdagochtend geëmotioneerd op het tragische nieuws. “Firmintje was een crème van een man en een fan van het eerste uur”, zegt Wendy. Hij had altijd bloemen of een geschenkje mee. En hij wou ook altijd op de foto. Na het optreden vertelde hij dan een beetje hoe het met hem ging, en je zag gewoon dat hij daar echt van genoot. Firmin en ik zijn vroeger zelfs nog samen in televisieprogramma’s geweest. Toen ik nog in Sint-Martens-Latem woonde, kwam hij elke zondag boterkoeken in de brievenbus steken. Firmintje heeft mij altijd gevolgd, en was altijd even vriendelijk. Ik heb vorig jaar nog gezongen op zijn 75ste verjaardag. Vreselijk dat die man zo aan zijn einde moet komen”, zegt Wendy nog.

“Hij was een bekend gezicht, geliefd in Eeklo", reageert burgemeester Luc Vandevelde (SMS). “Het is een tragisch incident. Iedereen kende Firmintje.”

De markt in Eeklo.
JSA De markt in Eeklo.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.