Vrombautstraat dicht tot net voor kerst

2 FASEN OM COLRUYT EN SCHOOL PTI OPTIMAAL BEREIKBAAR TE HOUDEN

In de Vrombautstraat kan je telkens tot aan de werfzone, maar daar moet je omkeren. In de Roze draait de rijrichting tijdelijk om.
Foto Joeri Seymortier In de Vrombautstraat kan je telkens tot aan de werfzone, maar daar moet je omkeren. In de Roze draait de rijrichting tijdelijk om.
De Vrombautstraat in Eeklo gaat vanaf maandag 11 september dicht voor grote rioleringswerken. De straat is niet alleen druk voor het plaatselijk verkeer van onder andere de Colruyt en de school PTI, maar het is ook een drukke verbindingsweg tussen Eeklo en de expressweg N49. Dat verkeer moet alternatieven zoeken, en daardoor wordt het wellicht nog drukker aan het nu al overvolle kruispunt van Den Teut.

Het wordt omrijden en aanschuiven vanaf komende maandag in de buurt van de Vrombautstraat in Eeklo. Aquafin gaat er een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. Dat komt midden onder de rijweg, dus moet de drukke straat dicht vanaf 11 september tot en met 24 december. Er worden meteen ook heel wat nutsleidingen verplaatst van de Watergroep, Eandis en Proximus.


"Het project wordt in verschillende fasen uitgevoerd om de woningen, de school en het warenhuis in de buurt maximaal bereikbaar te houden", zegt schepen van Openbare Werken Christophe De Waele (Open Vld).

Bereikbaarheid

"De werken starten in het deel van de Vrombautstraat vanaf de Roze tot de Colruyt. Fase twee is het deel van de Vrombautstraat, vanaf de Peperstraat tot de Colruyt. Wanneer de tweede fase precies zal starten, weten we niet. Dat gebeurt pas als de bereikbaarheid in fase één kan gewaarborgd worden.


De fasewissel zal vermoedelijk begin november gebeuren. De parking van Colruyt zal tijdens de twee fasen altijd bereikbaar blijven. Telkens blijft één van de twee ingangen of uitgangen open voor de bezoekers."

Eenrichtingsverkeer

Tijdens de werken is doorgaand verkeer niet mogelijk in de Vrombautstraat. Tijdelijk zal ook de rijrichting in de Roze omgedraaid worden. Wie uit de Burgemeester Pussemierstraat komt, zal niet naar links kunnen in de Roze. Het deeltje Roze tussen de Rabautstraat en de Burgemeester Pussemierstraat wordt ook eenrichtingsverkeer, in de richting van Lembeke.De werken zullen ook elders in Eeklo voor verkeershinder zorgen. "De Vrombautstraat is een belangrijke verbindingsweg voor wie van Eeklo naar de expressweg N49 wil, en omgekeerd", beseft burgemeester Koen Loete (CD&V+). "Dat verkeer zal dus een alternatief moeten zoeken. Heel wat mensen zullen langs de N9 naar Den Teut rijden, en zo de N49 oprijden. Maar wie in de richting van Antwerpen moet, kan natuurlijk ook langs de Oostveldstraat naar Lembeke, en dan zo doorrijden naar de N49. Op die manier wordt het verkeer wat verdeeld en kan de hinder meer beperkt worden."


Aansluitend aan de werken in de Vrombautstraat volgen er nog meer beperkte werken in de Peperstraat en de Zandvleuge. Die werken worden ingepland vanaf januari 2018. Burgemeester Loete wil samen met de aannemers bekijken of het mogelijk is om die straten dan niet volledig te moeten afsluiten voor het verkeer.


Door de impact van deze werken wordt er voor de bewoners van de Vrombautstraat, vanaf Peperstraat tot aan de Roze, een infomoment georganiseerd op donderdag 7 september om 19 uur in het PTI.