Snelheidsmeters moeten weggebruikers sensibiliseren

De politiezone Meetjesland Centrum heeft donderdag preventieve snelheidsmeters geplaatst op locaties waar veel schoolgaande kinderen passeren. Dat werkt sensibiliserend en ook verzamelt de politie data over eventuele nieuwe flitslocaties.
DEMEYERE KATE

De politiezone kreeg donderdag een levering van acht preventieve snelheidsmeters en stelde er meteen twee in werking. De andere zes zijn intussen ook al opgesteld. “De toestellen worden in de eerste plaats opgesteld op locaties waarvan ons eerder melding werd gemaakt dat er te snel wordt gereden”, duidt de politie. “Aangezien het schooljaar zopas van start ging, werd er nu vooral gekozen om de meters op te stellen op locaties waar veel schoolgaande kinderen passeren.”

De toestellen, die met een display en een zonnepaneel zijn uitgerust, hebben sensibiliserend effect op de bestuurders. “De weggebruiker past meestal zijn rijstijl aan wanneer hij dergelijke toestellen opmerkt, zelfs als het display niet werkt, bijvoorbeeld omdat er weinig zon is.”

Zelfs wanneer het display geen snelheid aantoont, verzamelen de meters wel informatie. “Het is ook de bedoeling om een objectief beeld te krijgen van de snelheid waaraan op de locaties wordt gereden. Afhankelijk van de geregistreerde metingen kunnen nieuwe flitslocaties worden weerhouden of zal aan de wegbeheerder worden geadviseerd de straatinfrastructuur aan te passen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.