PZ Meetjesland controleert tijdens ‘Verkeersveilige Nacht’: 7 procent onder invloed, 11 procent te snel

Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.
De PZ Meetjesland heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag extra verkeerscontroles georganiseerd in het kader van het Oost-Vlaamse initiatief ‘Verkeersveilige Nacht’.

De resultaten zijn teleurstellend te noemen. 7 procent — of 4 van de 57 gecontroleerde chauffeurs — zat onder invloed achter het stuur.  Een persoon had zoveel gedronken dat de politie zijn rijbewijs onmiddellijk introk voor 15 dagen. Niemand werd betrapt met drugs in het bloed.

De politie controleerde ook op snelheid. 13 van de 118 voertuigen reden te snel. Dat is maar liefst 11 procent. In de Leopoldlaan in Eeklo, een zone 70, werd een chauffeur betrapt die tegen 128 kilometer per uur over de baan vloog. Verder werd er nog een wagen aan een wielklem gelegd, omdat het voertuig niet geldig verzekerd was.

Tijdens de Verkeersveilige Nacht, een actie die uitgaat van Oost-Vlaanderen, houden alle politiezones van de provincie extra verkeerscontroles om te sensibiliseren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.