Oscar Verspeurt (100) dol op sms'jes

Oscar Verspeurt samen met zijn familie. Hij mag dan wel honderd jaar oud zijn, hij is nog helemaal mee met zijn tijd: "ik heb een gsm en stuur graag sms'jes."
Michel Moens Oscar Verspeurt samen met zijn familie. Hij mag dan wel honderd jaar oud zijn, hij is nog helemaal mee met zijn tijd: "ik heb een gsm en stuur graag sms'jes."
Oscar Verspeurt heeft gisteren zijn honderdste verjaardag gevierd in het dienstencentrum Zonneheem in Eeklo.

Oscar heeft altijd in de Zilverstraat gewoond, maar verhuisde in 1985 naar Zonneheem. Oscar mag dan wel al honderd zijn, hij is nog helemaal mee met zijn tijd. "Ik heb een gsm en ik verstuur graag sms'jes", zegt Oscar. "Ik betaal in de winkel ook graag met mijn betaalkaart, want dat is de 'modernen tijd'. Ik maak gebruik van mijn elektrische rolwagen en daarmee ga ik bij mooi weer graag eens naar Het Leen. Ik ga zelfs nog graag eten op restaurant en bol ook graag eens tot aan de markt. Een dag stil thuis zitten doe ik nooit."


Oscar Verspeurt was getrouwd met Orpha Van Suypeene, maar zij overleed in 2009. Hij heeft bij likeurstokerij Brandi gewerkt en deed daar bureauwerk en de leveringen per fiets. Oscar en Orpha kregen twee kinderen. Zoon Carlos woont in Waarschoot. Dochter Marie-Louise is vorig jaar overleden. Er zijn vier kleinkinderen: Tina, Elly, Annick en Peter. Oscar is ook supertrots op de vier achterkleinkinderen Iben, Otis, Wout en Elke. (JSA)

Eeklo 100 jaar oscar verspeurt met zijn gsm en achterkleinkids Iben,Otis,wout en elke
Michel Moens Eeklo 100 jaar oscar verspeurt met zijn gsm en achterkleinkids Iben,Otis,wout en elke